Assalamualaikum....

Pepatah Bahasa Inggeris mengatakan Don't Judge a Book by Its Cover, pepatah Bahasa Melayu mengatakan Rambut Sama Hitam tapi Hati Lain-lain, Tak Kenal maka Tak Cinta. Ni kenapa tiba-tiba nak berpepatah pulak dah ni.  Haha maksud pepatah tu yang penting sebenarnya.

Ada orang mukanya memang jenis sombong, ada orang mukanya jenis manis, ada orang muka tak de perasaan.

Yang jenis muka sombong tu, terutama yang susah nak senyum sembarangan memang orang akan judge sebagai seorang yang sombong, sukar didekati dan ntah apa-apa lagi la.

Yang muka jenis manis tu, orang akan judge sebagai seorang yang happy go lucky, friendly, senang didekati dan yang baik-baik aje la.

Yang muka takde perasaan pulak orang akan judge dia ni jenis tak berkisah punya la. Buat je la apa kat dia mesti dia buka tak kisah dan tunjuk muka takde perasaan.

Tapi....itukan luaran semata-mata. Pinjam kata-kata Yui, senyum tak bermakna dia gembira, menangis tak bermakna dia sedih. Dalam keadaan tertentu ianya akan menjadi terbalik daripada apa yang ditunjukkan oleh muka.

Muka sombong tak semestinya hati pun sombong, muka baik tak semestinya hati pun baik, muka takde perasaan tak semestinya hati pun tak berperasaan.

Aku: Muka je nampak sombong, sikap je nampak macam sombong (tegas sebenarnya), tapi boleh menjadi sangat friendly bila kena masa dan tempat.*_@

**meroyan internet teramat bermasalah.nak BW  asyik this webpage is not available, penat merefresh berkali2. sabar-sabar.....

Related Post :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google Analytics Alternative