Friday, December 2

Hujan di Putrajaya

Assalamualaikum....

Hujan kat Putrajaya dah renyai2. Daripada tadi lagi tak henti2 hujannya, hujan rahmat.... Sejuk sangat2, bahana tak cukup lemak, gigil kaki nak tekan pedal minyak pun. Melampaunya..... Haha. Sebenarnya tadi turun Kuala Lumpur, servis kereta.

Dari KL rushing ke Putrajaya sebab mak aku ada appointment dengan doktor kat Putrajaya pukul 3 petang. Bajet boleh sampai lewat cikit aje. Tapi sebaliknya pula yang berlaku, hujan lebat on da way dari KL tu. Bila hujan, maka traffik pun menjadi tak lancar. Temujanji di tunda ke hari lain sebab lewat sampai...Ngeh3...

Baru ingat nak drift sebab kereta baru servis, rasa best sikit berbanding sebelum servis. Nak drift apanya dah jem, kaki asyik tekan brek je la.  Hujan pula mengikut sampai Putrajaya. Drift dalam hujan=bahaya. Ala aku cakap je drift tapi takpun sebenarnya. Tak pernah lagi tekan minyak lebih daripada 130km/j.

Singgah Masjid Besi, wah musim orang nikah. Hari ni dengar2 lima pasangan bernikah kat masjid tu. Ye la Datuk Syed Muzaffar pun nikah kat situkan dulu. Oh ya masjid besi tu orang2 sekitar Putrajaya yang panggil, sebabnya kurang pasti tapi mungkin sebab struktur masjid ni banyak diperbuat daripada besi berbanding masjid lain kot. Nama rasminya Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin.

Aku: Insyaallah nanti kalau ada masa terluang jejak semua akan dibalas. Sekarang pun curi2 taip entry, ada benda lain yang nak dibuat ni, drive balik. Line internet pun bertukar ke EDGE, mana 3Gnye..haish

14 comments:

Lia Irdelia said...

musim nikah~

haha..
memang time nak mkn kenduri free ni..

:)

Daddylicious said...

hujan lagi kan...huhu

cikji said...

amboiiii siap nak drift lagi.
ala ala kl drift ker dear?hehe

kajaharuna said...

sekarang asik hujan je kan..
banyak rahmat tu :)

Run Away said...

ye lah...bulan 12...memang selalu ujan kan...;d

ILA HonEyBuNNy said...

aaahh...2 hb tu memang hujan ja seharian..jalan pun jemm rrr...

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

@Lia Irdelia
makan free...mkn nasi minyak lak tu...sodap..hehee

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

@Daddylicious
hujan rahmat...:)

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

@cikji
ala cikji...drift kecil-kecilan je...haha.xde la gurau je..;p

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

@kajaharuna
hujan mmg rahmat, tp kdg2 mulut n hati merungut...hihi

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

@Run Away
musim tengkujuhkan...

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

bila hujan...mmg akan jem...huhuu

nuyui a.k.a miss YUI said...

skg ni musim hujan =)

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

tu la asyik hujan je....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...