Thursday, December 1

Cara Memakai Kondom

Assalamualaikum...

Kenal tak kondom tu amenda? Kalau tak kenal pi search kat google (jangan search bukan2 ye). Aku setakat tengok kotak yang jual kat stesyen minyak or watson dan pernah la pegang kotak dia sebab dulu aku pernah kerja kat watson. Macam-macam la customer request.

Tak nak cerita experience kerja kat watson, nak story pasal kekecohan kelas Sains masa Tingkatan 3 dulu gara2 kondom ni la. Masa tu kat lab, belajar pasal cara mencegah kehamilan untuk lelaki dan wanita. Aha topik yang menjadi kesukaan sesetengah student sebab masa tu kan remaja lagi, jiwa nak tahu tu tinggi.

Apa yang kecohnya? Ada seorang classmate aku tanya kat cikgu Sains, macam mana nak pakai kondom lelaki tu? Oh no....soalan yang mencabar tu nak explain macam mana nak pakai kondom lak dah. Yang bertanya tu pula student perempuan, Chinese. Cikgu Sains kitaorang lelaki, Chinese gak.

Time tu terkawal lagi keadaan, jawapan cikgu sarungkan je la. Pastu soalan kedua lak keluar, nak sarung kat mana? After soalan kedua keluar, kecoh satu kelas tetambah budak2 lelaki. Semua senyum-senyum sinis. Aku yang tak tahu apa ni terpinga-pinga la juga. Cikgu Sains kitaorang? Serius weh, merah gila muka cikgu Sains aku tu (kesian cikgu aku ni).

Kesudahannya aku tak ingat la, tapi rasanya ada seorang classmate yang berbisik explain kat yang bertanya tu. Sekarang bila teringat balik, aku tersenyum sorang2 sebab kudusnya ketika tu.

Aku: Budak2 sekarang mesti tak naif macam tu dah kan.

38 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

haha,gtu aje ea..

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

@nuyui a.k.a miss YUI
huhuu kenangan dulu2 yui.

Juliet_iRa~" said...

haha..

kelakar bila baca..;p

ms ira belajar dl..kami xberani nak tanya..kekke..sbb cikgu ppuan melayu..;p

MulutPayau said...

kalau dapat soalan macam tu mmng haru...hehheheh

Nens Collection said...

haha..mmg budak laki suka nyakat cikgu pom..kalo akak jd cikgu pon akak malu..hoho..;)

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

@Juliet_iRa~"
akak pun diam je....tp dlm kelas akak masa tu ramai yg jenis suka bertanya.tu kiranya tersalah soklan tu..haha

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

@MulutPayau
tu la tanya dgn muka kudus lak tu sebab mmg tataw....serba salah cikgu nak jawab.;p

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

@Nens Collection
tu kes nak bertanya sbb tataw...biasalah budak laki terutama form 4,form 6 mmg suka sakat cikgu pompuan tetambah kalau ckgu tu comel....

Kancil 8349 said...

dulu perkara nie sensitif kalau dibawa bincang...tapi sekarang dah berbeza

PopkoRn said...

blogwalking...

Haha..
lawak entry kamoo nie...
aku pun tersenyum sorg2 bace entry kamoo nie... dan haku rase sume yg bace mesti senyum sorg2 gak....
hik hik hik

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

@Kancil 8349
sekarang dah tak segan silu dah kan....

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

@ PopkoRn
hehee time tu xrasa lawak pun....sekarang baru terfikir lawaknye..haha

abah khalisha said...

dasat-dasat..perasaan ingin tahu itu tkpe

Onitsuka_hana said...

cmna ek cikgu tu nak terang.hehe

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

@abah khalisha
soklan yg mencabar tu..hehee

Syuxer said...

hahah kesian cikgu tuh kena buli..mesti buntu nak terangkan secara detail..hehe..

kondom ni ada bnyak jual kat 7e..heheh nak beli konfirm malu punya..hahah..;p

♥e'in♥ said...

hahahaha.. sains form 3 kn yg dh start blaja benda nie?

Lia Irdelia said...

hahaha,
budak2 sekarang dah terlebih advance! :)

Yan said...

salam kenal..

budak sekarang too advance..

Juliet_iRa~" said...

haha..kesian kat cikgu tu..

kalo cikgu ppuan lagi haru...cikgu lelaki xpe lagi..hehehe..;p

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

@Syuxer
tu la xpasal2 lak dah....

xde kegunaan so xpyh beli...hehee.mmg sogan.

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

@♥e'in♥
dah lupa sebenarnya tp peristiwa tu punya pasal xley lupa form 3 da stat blaja benda 2...huhuu

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

@Lia Irdelia
budak skang sti faham je....xkn tanya dah...

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

@Yan
salam kenal yan
yup terlebih advance...

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

@Juliet_iRa~"
mujur bkn ckgu pompuan....hehee

EmpayarUtama said...

erk macam kelas aku je dulu

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

@EmpayarUtama
erk mungkinkah kita sekelas?haha

Lady Shana Sweet said...

hahahahha.. hadesssss

Azzah said...

azzah da kawen baru tau apa tu condom..:)

iedchan said...

haha sebenarnye dorang da tau..tapi saje nak kene kan cekgu tu..hehhe

i folo u dear..:P

Juliet_iRa~" said...

tu la..mujur la kak..hehehehehe..;p

bye2 kak..ira nak g penang..heee

Run Away said...

oh my....hahhahaha...;d

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

@Azzah
ini baru betul..tiba masa baru taw...:)

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

@iedchan
tak la...si yg bertanya mmg betul2 xtaw....muka dia pun merah gak pas2...huhuu

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

@Juliet_iRa~"
uiks gi jalan2 cari makan ke...bestnye...ikut2...hehee

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

@Run Away
hehee...xterkata..;0

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

@Lady Shana Sweet
heheee..:)

mR.aSLaN said...

betul gak kan..
nak sarung kat mana?
hidung ker?
ibu jari ker...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...