Assalamualaikum....

Adoyai ada juga manusia yang buat kerja gila macam tu. Semalam on day way ke airport (LCCT) menerusi Putrajaya, adalah jalan yang gelap gelita tak nampak bayang. Kereta pulak semua berdesup laju nak ke destinasi masing-masing.

Nak dijadikan cerita, tetiba je terperasan seseorang sedang melintas jalan. Masyaallah menjerit aku dengan kakak aku terkejut dengan kehadiran manusia tu. Ye la gelap gelita, memang tak nampak pun objek apa  kat depan. Mujurlah manusia tu pakai baju warna oren, kalau pakai baju putih mahu pitam satu kereta kot. Tu pun betul-betul sebelah kereta baru perasan kelibat dia.

Mujur juga tak terbabas sebab terkejut dan mujur juga takde yang berpenyakit jantung. Apa kehalnye melintas jalan dalam gelap tataw la. At least bawalah lampu suluh ke, ni tak dengan slamber tak sayang nyawanya. Dah lampu sepanjang jalan tak menyala, bajet je orang nampak dia nak melintas.

Ni kalau kena langgar pun, memang akan dilanggar beramai-ramailah kot sebab orang bukan perasan pun objek yang dilanggar tu manusia. Banyakkan kes accident kena gilis sebab pemandu-pemandu lain tak perasan yang digilis tu manusia yang kemalangan.

Nauzubillah.....minta dijauhkan semua tu.

Aku: Lewat petang tadi pun ke LCCT hantar kawan kakak, masa balik hujan lebat la pulak, menyinggah dulu so lewatlah sampai rumah. Baru sempat online blog mata lak dah kuyu. Adeh...

Related Post :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google Analytics Alternative