Apa Kes Melintas Dalam Gelap

Assalamualaikum....

Adoyai ada juga manusia yang buat kerja gila macam tu. Semalam on day way ke airport (LCCT) menerusi Putrajaya, adalah jalan yang gelap gelita tak nampak bayang. Kereta pulak semua berdesup laju nak ke destinasi masing-masing.

Nak dijadikan cerita, tetiba je terperasan seseorang sedang melintas jalan. Masyaallah menjerit aku dengan kakak aku terkejut dengan kehadiran manusia tu. Ye la gelap gelita, memang tak nampak pun objek apa  kat depan. Mujurlah manusia tu pakai baju warna oren, kalau pakai baju putih mahu pitam satu kereta kot. Tu pun betul-betul sebelah kereta baru perasan kelibat dia.

Mujur juga tak terbabas sebab terkejut dan mujur juga takde yang berpenyakit jantung. Apa kehalnye melintas jalan dalam gelap tataw la. At least bawalah lampu suluh ke, ni tak dengan slamber tak sayang nyawanya. Dah lampu sepanjang jalan tak menyala, bajet je orang nampak dia nak melintas.

Ni kalau kena langgar pun, memang akan dilanggar beramai-ramailah kot sebab orang bukan perasan pun objek yang dilanggar tu manusia. Banyakkan kes accident kena gilis sebab pemandu-pemandu lain tak perasan yang digilis tu manusia yang kemalangan.

Nauzubillah.....minta dijauhkan semua tu.

Aku: Lewat petang tadi pun ke LCCT hantar kawan kakak, masa balik hujan lebat la pulak, menyinggah dulu so lewatlah sampai rumah. Baru sempat online blog mata lak dah kuyu. Adeh...

Comments

Lia Irdelia said…
mintak dijauhkan dari benda2 macam ni..
huhu..

seram rasa eksiden2 mcm ni..
Onitsuka_hana said…
nasib baju warna oren..cuba baju warna putih dari bawah sampai atas..huhu
mmg bhya tau melintas dlm gelap..cari nahas namnya..
Nens Collection said…
masyaallah..naseb xde papekan..
emmm..pa la deorg pikir ms lintas tu yek..hiashh..manusia2..
MulutPayau said…
Nasib baik tak de apa2 ....kalau akak di tempat adik pun..mmng trkejut jugak tu....
@Lia Irdelia
betul...perjauhkan segala yg mcm tu...
@Onitsuka_hana
mesti ingat tu hantu....waa seram2...
@nuyui a.k.a miss YUI
mmg cari nahas la...
@Nens Collection
tu la...kalau saya mesti tkt..ttaw la terdesak nk lnts kot..
@MulutPayau
terbang sekejap semangat kak...
Totie@Tomy said…
hehe takot memandu dalam keadaan gelap pastu kereta laju2 lak tu..
Juliet_iRa~" said…
kat area sn tu mmg gelap sikit kan..

indon kot..
Dieya said…
confirm ke org weh?
@Totie@Tomy
tu la...kalau ada motor terbabas pun xperasan kalau dah laju pastu gelap...
@ Juliet_iRa~"
mungkin gak ira...tepi tu rasanya tgh pembinaan.tp agak2 la...
@Dieya
insyaallah confirm...tak seram sejuk maknanye bukan makhluk halus la.

Popular posts from this blog

Cara Delete Akaun Facebook

Cara Deactivate Facebook

Peribahasa: Saudara Anjing