Assalamualaikum...

Ada sape2 tak yang tahu mengenai insurans? Hujung bulan ni insurans+road tax kereta dah nak tamat. Agen insurans tu letak harga mahal daripada tahun sebelumnya.

Mengikut pengalaman aku yang sangat cetek ni harga insurans sepatutnya makin berkurangan setiap tahun bukannya makin meningkat. Kecualilah kalau pernah claim untuk kerosakan akibat kemalangan dan sebagainya.

Ni claim pun tak pernah, apa ke halnye rega (harga) makin naik. Mulalah protes dengan agen tu sebab rasa cam tertipu je. Ni balasan SMS dia: "Kita ikut harga market, last year buat bawah market.kena ikut aturan Bank Negara coz nanti bila claim payah n masalah pula".

Tahun lepas bayar tak sampai seribu pun, tahun ni seribu lebih. Untuk kereta Viva auto 1.0. Persoalannya sekarang betol ke harga insurans memang dah naik? Aku tak tahu lak nak tanya sape benda alah ni. Nak percaya bulat2 je ke. Nak cari agen lain dah kira last minit dah ni, kot2 betol pulak harga insurans memang dah naik.

Biasalah aku ni pompuan urus apapun mesti diambil kesempatan sebab benda tu daku tak arif. Part paling tak suka berurusan dengan orang untuk benda yang aku takde knowledge, so tak boleh nak fight balik pertahankan hak. Sape2 yang tahu ke terdengar pasal ni boleh la share.

Related Post :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google Analytics Alternative