Yup aku dibuli

Assalamualaikum....

Masih ingat lagi ke tak kenangan masa korang tadika dulu? Secara jujur aku tak berapa ingat kisah atau kenangan aku masa tadika. Tah macam memory lost je. Patutnya time umo tu dah boleh ingat.

Mungkin sebab kisah aku tak best kot. Certain2 benda kita macam akan ingat2 lupa, yup itulah yang aku alami. Kebanyakan kisah aku masa tu diceritakan semula oleh mak aku.

Menurut cerita mak aku,  aku gedik pegi tadika umo 5 tahun. Pastu aku kena buli la dengan senior aku yang umo 6 tahun time tu. Setiap kali beli pensel warna kayu mesti senior aku tu akan tukar dengan dia punya yang dah pendek. Aku punya kan baru je lagi. Tapi seriously aku tak ingat sangat, cuma rasa macam bayang2 je bila mak aku storykan semula. Cuma aku rasa macam dia pernah koyakkan lukisan aku je.

Tapi memang bad memory patut la aku tak nak ingat kot. Haha

Menurut mak aku lagi, masa umo 5 tahun tu gak aku terkena demam panas. Dekat seminggu jugak la pastu terus aku tak pergi tadika langsung dah. Kiranya aku terus lompat masuk darjah satu. Tu pun tak nak pergi sekolah, memberontak sebab tak biasa kan.

Yang tu aku ingat cikit2, aku menangis sebab tak nak kena tinggal kat sekolah. Mak ayah aku nak balik, aku nak ikut sekali. Kui2 macam kelakar pulak bila difikir2kan semula.

Darjah satu hampir semua mata pelajaran aku dapat merah. Ni mak aku yang cerita la, so mak aku amek inisiatif ajar aku apa2 yang patut kat rumah. Ye la dah tak pra memang la macam tu menda pun tataw. Masuk darjah dua mak aku cakap alhamdulillah dah semakin stabil.

Sedih lak rasa bila aku tak de memory time tadika. Orang lain bergamba2 pakai jubah lagi time tadika. Korang ingat ke memory tadika korang? Mesti bestkan..(dengan nada jeles)

Comments

cucu umie said…
heheh..ayie ad memory sekolah tadika..itupon mase umo 6tahun shje..gaga
Arpiiz said…
kita cuma tak ingat hari first sekolah je..huhu
anatashe said…
hehehee..sweet mmory dear...
d mne kte brada skrg klu x krn mse silam kan...:)
Scya Lollita said…
cik scya dlu pun tadika 5 tahun tp buli oorg lain , kami geng budak pandai la knonnye hahaha
tamlegend said…
of coz igt...aku memori sebelum tadika pun ada...mak akupun pelik mcm mana aku boleh igt semua benda masa sebelum tadika...benda y mak aku tak tahu pun kadang aku tahu...apak belikan mainan apa masa sebelum tadika pun aku leh igt...akak aku jd saksi...hehehe




terulas panjang lak...huhu
salam ziarah.. :( sorry sempat senyum jer kt sini :D
cik aisha said…
@ cucu umie
6thn akak xpegi tadika...kikiki
cik aisha said…
@Arpiiz
hari first je xingat?wah lost memory gak ni...hee..
cik aisha said…
@anatashe
yg xsweet masa dulu bla dkenang jd sweet masa skang...:)
cik aisha said…
@Scya Lollita
wah pembuli...hehee.saya pasif sgt kot dulu...tu kena aim jd mangsa...haha
cik aisha said…
@tamlegend
hebat memory incik tam...sy pun ada certain2 memory ingat gak tp yg tadika tu mcm lost memry je..;p
cik aisha said…
@Niena Pengembara Ilahi
senyum sdekah cik nina...:)
Mohd Izzar said…
ada..nangis2 time abah & mak nak balik..hahaha!
cik aisha said…
@Mohd Izzar
haha....kaki nanges...

Popular posts from this blog

Cara Delete Akaun Facebook

Cara Deactivate Facebook

Peribahasa: Saudara Anjing