Assalamualaikum....

Masih ingat lagi ke tak kenangan masa korang tadika dulu? Secara jujur aku tak berapa ingat kisah atau kenangan aku masa tadika. Tah macam memory lost je. Patutnya time umo tu dah boleh ingat.

Mungkin sebab kisah aku tak best kot. Certain2 benda kita macam akan ingat2 lupa, yup itulah yang aku alami. Kebanyakan kisah aku masa tu diceritakan semula oleh mak aku.

Menurut cerita mak aku,  aku gedik pegi tadika umo 5 tahun. Pastu aku kena buli la dengan senior aku yang umo 6 tahun time tu. Setiap kali beli pensel warna kayu mesti senior aku tu akan tukar dengan dia punya yang dah pendek. Aku punya kan baru je lagi. Tapi seriously aku tak ingat sangat, cuma rasa macam bayang2 je bila mak aku storykan semula. Cuma aku rasa macam dia pernah koyakkan lukisan aku je.

Tapi memang bad memory patut la aku tak nak ingat kot. Haha

Menurut mak aku lagi, masa umo 5 tahun tu gak aku terkena demam panas. Dekat seminggu jugak la pastu terus aku tak pergi tadika langsung dah. Kiranya aku terus lompat masuk darjah satu. Tu pun tak nak pergi sekolah, memberontak sebab tak biasa kan.

Yang tu aku ingat cikit2, aku menangis sebab tak nak kena tinggal kat sekolah. Mak ayah aku nak balik, aku nak ikut sekali. Kui2 macam kelakar pulak bila difikir2kan semula.

Darjah satu hampir semua mata pelajaran aku dapat merah. Ni mak aku yang cerita la, so mak aku amek inisiatif ajar aku apa2 yang patut kat rumah. Ye la dah tak pra memang la macam tu menda pun tataw. Masuk darjah dua mak aku cakap alhamdulillah dah semakin stabil.

Sedih lak rasa bila aku tak de memory time tadika. Orang lain bergamba2 pakai jubah lagi time tadika. Korang ingat ke memory tadika korang? Mesti bestkan..(dengan nada jeles)

Related Post :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google Analytics Alternative