You pegi tengok sana la

Assalamualaikum...

Hohoo tetiba me'recall kembali peristiwa mencari kasut bertutup kat sebuah kedai dulu. Maklumlah nak cari kasut bertutup yang murah2 je pun time tu.
Belek punya belek berkenan la kat design satu kasut tu. Cantik design dia tapi yang display tu size 6 ke 7 macam tu la. Tanya la tokey tu, saiz paling kecik berapa? Dia cakap ada saiz 4. So aku mintak la dia carikan saiz 4 paling kecik tu.
Dah jumpa saiz tersebut, tiba le sesi men'try kasut tersebut. Pakai pastu try catwalk. Mak aih celus kau.... Aku rasa kalau aku jalan mahu berkaki ayam sebab kasut tu tertinggal. Ni kalau pakai dengan stoking pun, kena cari stoking yang tebal baru tak celus kot. Takkan nak pakai soak bola tu kot? Ayoyo..

Dengan muka sedih pilih la design lain dan minta dia carikan yang paling kecik saiz... Dengan harapan dapat la yang match dengan kaki. Tapi sama je. Buat penat belek je.

So buat muka paling sedih cakap kat tokey tu, takpa la tokey tak boleh la nanti pakai saya tertinggal kasut lak. Kah2 macam kelakar je cakap macam tu.

Aku dengar la tokey tu membebel2, tapi tak amek peduli sangat menada dia bebelkan. Pastu dia tunjuk dengan jari dia 'you pegi tengok sana la'.

Aku  tengok la direction jari dia tunjuk, kurang asam punya tokey (dalam hati je la). Dapat agak tak apa? Ce teka...

?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
Tak payah la teka kot.... 



Haha kasut kanak2 dia suh aku try... Hampagas betol..terbako ati den.

Comments

diana said…
kamu kecik sangt kot..
meh tengok kaki...
hehhe
tamlegend said…
hahaha...kedai dia cik aisha...layankan je...
Mohd Izzar said…
hahah..lawak2..
kecik nyerr kaki..huhu
cik aisha said…
@diana
syarikat kasut tu pnya kasut yg besar...haha saya xkecik mana pun.tgk2 besar je kaki...huhuu
cik aisha said…
@tamlegend
hahaa....layan dgn ati yang membara..
cik aisha said…
@Mohd Izzar
lawk ke...hoho kasut tu yg besar bkn kaki yg kecik...
Abang Stalker said…
hahaha..len kli srh bini apek tu pki la.smbil gelak bls dndm.
Syuxer said…
maybe tokey itu mahu gurau sama awk..:)..
ifwat said…
lalala, sarung jela kasut budak2 pun.. hahah :D
MulutPayau said…
hahahaha akak tumpang gelak yer...ada ke tokey tu suruh pakai kasut budak2.....kaki cik aisha tu yg kecik sangat......kalau akak bukan setakat terbako..dah rentung hati tu...
cha zainol said…
cha pulak susah nak dapat size. hu. size 8 atau 9. nah.hamek kau.
heheh comel je kasut tu, nmpaknye kasut awk ni tecik je la hahahah
Cik Bell said…
hahahaa..nak tergelak nie..
saiz kasut standard dak sekolah rendah ke??.kaw2 betul la tokey tu. ;D
cik aisha said…
@~~Ticer Wann~~
kaki cinderella lg kecik...:)
cik aisha said…
@Abang Stalker
abg stalker ni idea nk kenakan org je...hahaha
cik aisha said…
@Syuxer
mungkin....:)
cik aisha said…
@ifwat
oowh tidak...xmuat le rasanye...haha
cik aisha said…
@MulutPayau
adoi kak....kasut kat kedai dia yg besar kot.tu la terasa jugak la dia ckp mcm tu tp bila teringat blk rasa lawak pulak dah.huhuu
cik aisha said…
@cha zainol
wah....kaki macam kakak saya, susah tu nk cari size.kaki bukan besar sangat pun cuma jari2 lebar tu kena cari yg size besar...:)
cik aisha said…
@Niena Pengembara Ilahi
xsekecik mana pun cik niena...standard size 4/5...:)
cik aisha said…
@Cik Bell
ye la...size kaki sejak darjah 6 sampai sekarang xberubah..:)
Arpiiz said…
takpe2, nanti test cari cara besarkan tapak kaki pulak..hehehe
cik aisha said…
@Arpiiz
haha....blh pulak nk besarkn tpk kaki...adeh...

Popular posts from this blog

Cara Delete Akaun Facebook

Cara Deactivate Facebook

Peribahasa: Saudara Anjing