VIRUS BARU KAT FACEBOOK

Assalamualaikum...

Wah dah ada virus baru lak ke kat fesbuk? Ramai2 kecoh dah terkena la, dah nyaris terklik la. Apa2 pun berhati-hatilah ye.

PENERANGAN

1. virus tersebut tersebar melalui IM dimana dia bermula dengan chat......"hi. how are you?"
2. kemudian korang reply pada chat tersebut , dia akan hantar "Wanna laugh? :)"
3. selepas korang reply , dia akan menghantar kan "It is you on the video ?)) want to see?)"
4. then lepas tu , dia akan hantar satu LINK & link tu laa VIRUS

So nasihat aku walaupun aku tak sure benda ni betul ke tak, kalau korang terima IM pelik  tu be careful la. Ye la tetiba kawan kita tulis dalam english advance sedangkan sebelum ni dalam bahasa melayu, patut diragui gak tu. Dan jangan sembarangan klik link yang diberi.

p/s: kalau dah terklik apa jadi?virus tu buat apa?

Comments

= d = said…
wow..
ye ke??
nasib baik jarang online kat fb..
Syuxer said…
syuk dah dapat message camtuh dah sampai level wanna laugh? hahahah..pahtu ada sepupu cakap itu virus heheh..
KeTaM_BaTu said…
nice info.. nasib baik dah tau awal.. ari tu dapat jugak yang macam ni... syukur selamat dri virus..
EKIN said…
memang pun.. skunk on9 dah off9 mode.. ada terbaca enntry macam ni kat blog abg ben jugak^^
tamlegend said…
virus???hehehe.aku tak layan FB sgt...




ps: cerita rekaan...tp berdasarkan pengalaman dan pemerhatian...mak garang benau...hehehe
Abang Stalker said…
appear of9 je.. :)
Dianaa said…
Baru tau natang tu virus =='
cik aisha said…
@= d =
tu yg sume dok bz bercerita time tu..huhuu
cik aisha said…
@Syuxer
wah....hampir ke stage merbahaya tu.slmt sepupu syuk gtaw...:)
cik aisha said…
@KeTaM_BaTu
yg terkena tu apa la yg berlakukan.
cik aisha said…
@EKIN
suma tkt nak chat dah pe.huhu
cik aisha said…
@tamlegend
hehee..:)
cik aisha said…
@Abang Stalker
sy mmg sokmo 0f9..;p
cik aisha said…
@Dianaa
pnh kena ke...virus tu dik.huhu

Popular posts from this blog

Cara Delete Akaun Facebook

Cara Deactivate Facebook

Peribahasa: Saudara Anjing