Assalamualaikum...

Wah dah ada virus baru lak ke kat fesbuk? Ramai2 kecoh dah terkena la, dah nyaris terklik la. Apa2 pun berhati-hatilah ye.

PENERANGAN

1. virus tersebut tersebar melalui IM dimana dia bermula dengan chat......"hi. how are you?"
2. kemudian korang reply pada chat tersebut , dia akan hantar "Wanna laugh? :)"
3. selepas korang reply , dia akan menghantar kan "It is you on the video ?)) want to see?)"
4. then lepas tu , dia akan hantar satu LINK & link tu laa VIRUS

So nasihat aku walaupun aku tak sure benda ni betul ke tak, kalau korang terima IM pelik  tu be careful la. Ye la tetiba kawan kita tulis dalam english advance sedangkan sebelum ni dalam bahasa melayu, patut diragui gak tu. Dan jangan sembarangan klik link yang diberi.

p/s: kalau dah terklik apa jadi?virus tu buat apa?

Related Post :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google Analytics Alternative