Tolong jangan tinggal link kat komen

Assalamualaikum....

Isu blog yang kena remove  sebab approved komen yang mempunyai URL link (hyperlink)  membuatkan aku mengambil langkah keselamatan dengan tidak meng approve komen yang mempunyai URL hyperlink. Bukan sesuka hati tak nak approve komen orang tapi bila terbaca pasal kemungkinan blog akan didetek sebagai blog spam maka langkah tersebut terpaksa diambil.

Ramai sahabat blogger yang dah bincang pasal ni, so nak taw lebih lanjut google la sebab aku da lupa link2nye.

Aku tidak mahu dikatakan kejam. Jadinya diminta jasa baik semua supaya tidak meninggalkan link di kotak komen. Tinggal kat shoutmix ye.

P/S: Tuan blog kurang sihat so insyaallah jika takde sebarang halangan, tuan blog akan jejak semula yang dah follow, dah komen dan dah tinggal jejak kat shoutmix tu. Terima kasih semua.

Comments

echaRierie said…
owh yeke ?
baru tahu..huhu..

btw, get well soon :D
POP said…
o i c...okey3..thnxx ya :D
cik aisha said…
@echaRierie
akak pun terbaca ari 2...

tnks echaa..:)
Mohd Izzar said…
owh...iyer..tau jgk ney..
papa pun..
tuan blog moga cepat sembuh.. :D
BHAIHAQI COOL said…
hahaa.. yaya2 jee ...
cikji said…
oh camtuh ek,,tengs 4 the info dear ~~
Arpiiz said…
eh2, apa cerita ni, kita tak tau pun..huhu
Ibnushukran said…
bukan klu ada spam ,scra automatik akan dtected kt spam filter ke.. stakt ni da bnyak da hntar spam,mujurla ada spam filter tu..
cik aisha said…
@POP
welcome...;p
cik aisha said…
@Mohd Izzar
2 la da kecohkan...
im getting better..:)
cik aisha said…
@BHAIHAQI COOL
ye...:)
cik aisha said…
@cikji
welcome dear...:)
cik aisha said…
@Arpiiz
ada blog yg da kena remove sebab banyak sgt hyperlink kat komen...;(
cik aisha said…
@Ibnushukran
sepatutnya kalau ikut logik cam2 la.tp komen yg ada hyperlink xmsk spam pulak...kena filter manual sblm approve.
jaerul said…
bukan ker ada kelebihannya tinggalkan link di ruangan komen berbanding di shoutmix? dapat backlink lebih-lebih lagi blog itu dofollow,. -.-?
Aishah Jahirah said…
@jaerul
yep mmg elok cuma jangan tinggal hyperlink je,yg kaler biru utk blogspot.kalau ada domain sendiri xkesah kot....heee.itu apa yg saya faham la...

Popular posts from this blog

Cara Delete Akaun Facebook

Cara Deactivate Facebook

Peribahasa: Saudara Anjing