Tips kelihatan matang

Assalamualaikum...

Bengang tak kalau tetiba je merayau kat shopping complex pastu kena tahan dengan pihak berkuasa dan diminta tunjuk IC sebab disyaki budak2 sekolah yang merayau ketika waktu persekolahan? Agak bengang kot macam tu.

Apa tak nampak macam orang dah dewasa ke? Jom follow tips ni untuk bertukar menjadi wanita matang:

Make up
Pakai lipstick merah menyala pastu sapu bedak tebal supaya kelihatan lebih mature. Jangan lupa pakai eye liner, lip liner, eye shadow dan sewaktu dengannya. Biar nampak complete je make up, so nampak la cam dah matang dan berkerjaya.
(selamba je kuar umah tak kenakan apa2 solekan even secalit lipstick or bedak pun)

Pakaian
Pakai baju yang menampakkan diri lebih matang. Pakai la jubah ke apa ke yang selalu mak2 pakai, pilih fesyen mak2 selalu pakai tu (sanggup ke?). Pilih warna dan corak yang orang tua selalu pakai. Perfect ah.
(rembat je pakaian apapun asalkan ringkas dan cepat nak bersiap.buruknye perangai)

Tudung
Pakai la style yg nampak cam matang. Nak nampak matang ikat je tudung bawah dagu tu..Huaahaha
(pun belasah je, tak payah iron lagi bagus tapi tak suka tudung sarung tu)

Kasut
Pilih kasut yang mak budak selalu pakai. Ala bata banyak kot jual kasut camgitu. Kalau nak nampak mature bergaya, pilih la heel yang bersesuaian yang menampakkan seorang yang matang dan berkerjaya.
(mau terpeleok kaki pakai heel.memang tak lulus)

Gaya bercakap
Panggil je semua orang yang kita rasa cam muda dari kita adik. Jangan kaver2 nanti orang ingat budak ni malu2 kucing lak. Kucing tu yang pemalu sebenarnya.
(sebagai seorang gadis haruslah ada sifat malu)

Badan
Naikkan berat supaya tak nampak kecik sangat. Takdela orang nak cakap budak sekolah.
(pastu sibuk lak nak kurus balik.ngeh3)

Tips berikutnya fikirlah sendiri. Tapi kalau dah di mata orang tak matang tu, kau bertukar la segala segi pun tetap awet muda kot. So bersyukur la at least orang cakap kita muda bukan lagi tua dari umur sebenar. Alhamdulillah. Syukran.

Comments

Mohd Izzar said…
tips ney..lebih kpd prempuan..hurmm..
cucu umie said…
kalo lelaki macam mane sis...grrrrr ayie nie nampak matang tak..haha biase2 jer kot..
Dianaa said…
Hahaha! Paling takbole bla kena pakai make up and style macam mak2.
cik aisha said…
@Mohd Izzar
haha..tips utk lelaki izzar buat le..;p
cik aisha said…
@cucu umie
lelaki akak tataw la ayie..hehee.ayie sesuai la dgn usia..;p
cik aisha said…
@Dianaa
nk nmpk matang pnya pasal...sape sanggup sila la buat..huhuu
Lieyly ︱ Alia said…
woo bab pakai jubah tuh xleyh blah..ahaha !

leyh alia try neyh..
tamlegend said…
kalo laki pulak kena boroikan perut...bykkan pakai kemeja. tak boleh pakai t-shirt. ok??hehehe



ps: 2+2=5 tu bukan kesilapan yang disengajakan.bukan cerita kelakar.tu quote la cik aisha...kromosom dlm biologi...kalo tak silap la...
cik aisha said…
@ Lieyly ︱ Alia
terai jgn xterai...hehee
cik aisha said…
@tamlegend
incik tam kena wat entry khas utk lelaki ni...hehee

saya xblaja bio...saya bdk akaun+eco..hehee tp ni pengetahuankn..baru taw..:)
Anonymous said…
Kalau utk lelaki search laa untuk jadi lelaki mature ..

Popular posts from this blog

Cara Delete Akaun Facebook

Cara Deactivate Facebook

Peribahasa: Saudara Anjing