Situasi: Ketika Memandu

Assalamualaikum....

Ketika membawa kereta dengan tenang dan aman damai tetiba datang sebuah kereta dari mana sesat tataw la berdesup mencilok-cilok. Cilok sampai  terpaksa brek mengejut sebab tetiba je muncul kat depan kereta yang tengah didrive dan dia stuck tak lepas nak cilok ke lorong lain (dalam hati: padan muka kau).

Aku dengan konpiden dan selamba je sebut What The Hell. Huhuu jahat sangat ke sebut macam tu? Agak jugak la...tak baik ooo mak aku cakap maki2 orang ni.

Tapi nak buat macam mana kebetulan kereta tu punya plat number WTH. Aku ni sesuka ati je mereka cipta perkataan daripada plat number bila bosan dok drive or dok dalam kereta. Kebetulan perangai si pembawa kereta tu kena lak dengan plat number dia. Memang sesuai sangat2 la tu...

Kebetulan lagi time drive ada sebuah kereta tu sangat la sopan pemandu dia. Nak tukar lorong walau tak banyak kereta pun, proper betol bagi signal beriya2. Mulut spontan je sebut bijak sunggoh sambil tersenyum. Kebetulan plat number kereta dia BJK. Memang sepadan sangat la dengan tahap kesopanan tuan pembawa kereta tersebut.

Semua tu kebetulan je, tapi kadang2 kebetulan tu buat kita berfikir jugak. Indah betul kebetulan tersebut yang walaupun kebetulan tapi macam 'tahu2' je dan 'kena' je.

Plat kereta tak melambang pemandu.. Tu saje je la suka suki, namapun kebetulan kan. Jangan mare sape plat number dia WTH. Peace....:)

Picture kat bawah ni dicilok dari google...






Hokey la pesanan penaja: Berhati2 ketika memandu.  Jomm drift..jomm...

Comments

dwaty said…
kalau org cina... flat no AAA4444 tu confirm dorg tak nak... coz. bagi dorg no 4 adalah no 'sial'...dorg suka no 2,8,9....hehehe
cucu umie said…
motor ayie JJJ..heheh
Ibnushukran said…
want two home... huhu.. mujur maki dalam hati, klu owner kete tu tnga baca ni, msti dia tension.. haha
Mamachia said…
kebetulan pula....suka tengok yg no BBB8888 apa pula perangai pemandunya..hhehehee
cik aisha said…
@dwaty
jadinye sah2 bkn cina la pemilik no tersebut..hehee
cik aisha said…
@cucu umie
banyaknye J...JJJ-jangan jentik-jentik..:)
cik aisha said…
@Mohd Izzar
wokey...;p
cik aisha said…
@Ibnushukran
want two home utk owner yg berhemah jek...kena plh kasih..:)
cik aisha said…
@Mamachia
BBB-budak baru belajar-sopan kot....:)
cikji said…
santeknya no plat dia BBB 8888 banyak sguh bulat bulat,heeee
syrupmasin said…
haha..ta baekk oo maki2 org..elok2 drift :D
Rahsia-emas said…
Salam Cik aisha...nak tambah kenalan la, boleh..
iejjah said…
ahha...skang mcm2 plat kete blh tmph...but mkn cost....haha...fmly kwn iejjah pnyer kete mst ad no 888....yg hrf dpn len pn xpe... :}
tamlegend said…
WTH takde apa lg banding dengan WTF...hehehe
KimiCnoL said…
bab 1 and pen 15 terbaek la..hehe


boleh pakai ke petua nie??
pandangkedepan said…
cantik nombor...WTH betul la...:P
ifwat said…
hahaa. relax suda.. saya pun biasa mencilok dengan top speed dan biasa jugak la dicilok oleh orang lain dengan lagi topspeed.. hahahahaha


btw, no plat PEN 15 tu ada dalam blog sy dulu :)
cik aisha said…
@cikji
mmg cantik la....;p
cik aisha said…
@syrupmasin
tak bek...jgn buat...huhuu
cik aisha said…
@Rahsia-emas
salam....boleh apa slhnye...:)
cik aisha said…
@iejjah
wah 888...no ong tu.xterniat lg skang nk tmph no plat special..huhuu
cik aisha said…
@tamlegend
hehee...WTF...tuttt pk sendiri...;p
cik aisha said…
@pandangkedepan
kebetulan betol...;p
cik aisha said…
@ifwat
relax je...cilok2 perkara biasa la 2.cuma jgn bahyakan org lain dah le..
hehee sy amek kat google search image jak pic tu...;)

Popular posts from this blog

Cara Delete Akaun Facebook

Cara Deactivate Facebook

Peribahasa: Saudara Anjing