Assalamualaikum....

Ketika membawa kereta dengan tenang dan aman damai tetiba datang sebuah kereta dari mana sesat tataw la berdesup mencilok-cilok. Cilok sampai  terpaksa brek mengejut sebab tetiba je muncul kat depan kereta yang tengah didrive dan dia stuck tak lepas nak cilok ke lorong lain (dalam hati: padan muka kau).


Aku dengan konpiden dan selamba je sebut What The Hell. Huhuu jahat sangat ke sebut macam tu? Agak jugak la...tak baik ooo mak aku cakap maki2 orang ni.

Tapi nak buat macam mana kebetulan kereta tu punya plat number WTH. Aku ni sesuka ati je mereka cipta perkataan daripada plat number bila bosan dok drive or dok dalam kereta. Kebetulan perangai si pembawa kereta tu kena lak dengan plat number dia. Memang sesuai sangat2 la tu...

Kebetulan lagi time drive ada sebuah kereta tu sangat la sopan pemandu dia. Nak tukar lorong walau tak banyak kereta pun, proper betol bagi signal beriya2. Mulut spontan je sebut bijak sunggoh sambil tersenyum. Kebetulan plat number kereta dia BJK. Memang sepadan sangat la dengan tahap kesopanan tuan pembawa kereta tersebut.

Semua tu kebetulan je, tapi kadang2 kebetulan tu buat kita berfikir jugak. Indah betul kebetulan tersebut yang walaupun kebetulan tapi macam 'tahu2' je dan 'kena' je.

Plat kereta tak melambang pemandu.. Tu saje je la suka suki, namapun kebetulan kan. Jangan mare sape plat number dia WTH. Peace....:)

Picture kat bawah ni dicilok dari google...






Hokey la pesanan penaja: Berhati2 ketika memandu.  Jomm drift..jomm...

Related Post :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google Analytics Alternative