Assalamualaikum....

Hari ni kebanyakan jalan-jalan utama di KL ditutup dan kebanyakan jalan-jalan utama menuju ke KL dibuat sekatan oleh pihak polis disebabkan tarikh BERSIH nak berdemonstrasi jatuh pada hari ini (9 Julai 2011). Aku salah sorang mangsa terperangkap didalam kesesakan akibat sekatan jalan. Apa mahu dikata, tak sangka akan jadi jem macam tu sekali.

Jalan selepas Plaza tol Sungai Ramal menuju Putrajaya, KL disekat. Nak melepasi sekatan jalan tu makan masa dua jam. Ya Allah sabar aje la, dua jam tu kalau aku balik kampung pun dah separuh perjalanan. Tensen jugak bila berada dalam situasi yang sepatutnya tak berlaku.

Sepatutnya aman damai je jalan raya hari ni, tapi macam malapetaka. Ada yang tak sanggup cari jalan u-turn semula je. Ada yang cari jalan altenatif tapi macam sama je jugak. Kalau tak sebab kakak aku jadi urus setia kat gerai jabatan dia sempena Hari Koperasi, memang takde pasal nak redah kesesakan macam tu. Nak tunggu kereta bergerak macam tak berapa nak bergerak.

Lagi satu mem'spoilkan mood mamat depan aku yang bawak kancil tu, boleh pulak dia macam malas nak gerak. Hoi brader taw le kaki kau lenguh tapi bajet2 le, tak payah nak buat perangai. Kalau boleh sound, macam tu gamaknye aku sound brader depan aku tu. Bapak malas dia nak gerak. Rasa macam nak hon tapi bersabar aje la selagi boleh. Ye la betol kot kaki dia terkehel dok main cluth n minyak. Positif2.

Dua jam...kalau orang nak terberanak dah terberanak weh, kalau yang sakit tenat silap-silap dan arwah dah, yang nak terkucir, dah terkucir le jawabnye. Haish...

Nak salahkan sape dalam hal ni? BERSIH? Pihak polis? Kerajaan Malaysia? Sendiri fikirlah...yang bijak sangat buat sekatan jalan kat situ apa kes jugak, susur dari Bangi dan jalan dari Kajang....mesti la sesak beb. Memang sangat strategiklah mensesakkan jalan. Diaorang pun menurut arahankan...erm.

Okey aku hanya amek tahu sikit2 sekadar untuk pengetahuan je, aku tak minat nak amek tahu lebih2 pasal politik ni. Mental nanti so baik jangan campur.

**sakit hati sampai tak amek picture kesesakan yang berlaku.tadi polis tu angkat tangan boleh kita orang buat bodoh tak pandang muka dia pun, terus je pecut sebab sakit ati dah lambat. haha teruk tol perangai.sory ye adik polis, tak sengaja. balik tadi pun tengok jalan disebelah sana masih lagi sesak.sampai malam ni la kot sekatan dia.
**komen macam da okey setelah berkali2 dok main hide ngan show, tapi follower tak muncul2 pun.blogspot demam campak ke...

Related Post :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google Analytics Alternative