Pesanan untuk Follower Sekalian

Assalamualaikum...

Dah banyak kali kot blogger2 yang lain wat entry pasal ni. Tapi aku tetap nak pesan lagi jugak sebab ramai yang tak perasan lagi dan lepas pandang  pasal ni rupanya. Ramai yang aku tak dapat nak jejak semula sebab dua benda ni. Kalau salah satu betul dan ada xpe gak. Ni link URL kat shoutmix salah, kat profile lak xde link blog. Kalau apa aku taip ni salah tolong betulkan ye.

1) Shoutmix/shoutbox
Tolong pastikan anda memasukkan URL blog anda kat website/URL, bukan URL shoutmix/shoutbox tu ataupun URL blog orang lain. Ni banyak sangat yang jumpa macam tu, klik tak directing ke URL blog korang pun. Adeh sabar aje la....

2) Profile
Sila pastikan link blog anda muncul kat profile blog anda supaya senang kerja jejak menjejak semula. Kalau tataw meh nak tunjukkan. Macam wat tutorial lak dah kan.. Korang pegi kat dashboard, pastu ikut la direction...




pegi edit profile semula pastu isi la homepage URL anda.
jangan lupa save pulak taw...:)
ni la hasilnya...da ada link ke blog kita bila orang view profile..:)
 Senang je kan....so apa lagi recheck la dah ada ke belom linknye...

**sape2 yang tuan blog ni terlepas daripada follow semula tolong inform ye...time kasih semua...*_*

Comments

echaRierie said…
betul tue..
kdg2 ada yg folo tp xtggl url kat s.box then nak tgk link org tue pn xdpt..so, xdpt folo balik..

sy pernah tulis ttg ni..tp xsemua org alert..hehe..

hrp dorg alert la lps ni :D
syrupmasin said…
ohh baek tuan..akan ikot care tuan berikan :D
KeTaM_BaTu said…
nice info.. ramai yang tak tahu tentang ni.. ^^
hehe,..sme la yg kne kt blog tu,.rmai yg snggah tp xdpt nk folo balik,.sian diorg,.
cik aisha said…
@nuyui a.k.a miss NUSHA
tu la mslh biasa...huhuu tp xpuas ati..kui2
cik aisha said…
@echaRierie
ye la echa mmg ramai yg terlepas ni suma....bape ramai blogger yg wat entry pasal ni tp still xalert...huhuu
cik aisha said…
@syrupmasin
menurut arahan ni...gudboy..ehehe
cik aisha said…
@KeTaM_BaTu
yup...ada yg masih tataw...:)
cik aisha said…
@**::CIKNUURUL::**
tu la kesian kat diaorg jugak la...bkn xmo follow blk tp xdpt nk jejak...hoho
Mohd Izzar said…
soma da buat..hoho
cik aisha said…
@Mohd Izzar
bagus2...:)
Dianaa said…
Diana pun buat entry macam ni

http://ftndiana.blogspot.com/2011/07/basic-things.html
cik aisha said…
@Dianaa
cara diana tu lulus...hehe

Popular posts from this blog

Cara Delete Akaun Facebook

Cara Deactivate Facebook

Peribahasa: Saudara Anjing