Assalamualaikum...

Dah banyak kali kot blogger2 yang lain wat entry pasal ni. Tapi aku tetap nak pesan lagi jugak sebab ramai yang tak perasan lagi dan lepas pandang  pasal ni rupanya. Ramai yang aku tak dapat nak jejak semula sebab dua benda ni. Kalau salah satu betul dan ada xpe gak. Ni link URL kat shoutmix salah, kat profile lak xde link blog. Kalau apa aku taip ni salah tolong betulkan ye.

1) Shoutmix/shoutbox
Tolong pastikan anda memasukkan URL blog anda kat website/URL, bukan URL shoutmix/shoutbox tu ataupun URL blog orang lain. Ni banyak sangat yang jumpa macam tu, klik tak directing ke URL blog korang pun. Adeh sabar aje la....

2) Profile
Sila pastikan link blog anda muncul kat profile blog anda supaya senang kerja jejak menjejak semula. Kalau tataw meh nak tunjukkan. Macam wat tutorial lak dah kan.. Korang pegi kat dashboard, pastu ikut la direction...




pegi edit profile semula pastu isi la homepage URL anda.
jangan lupa save pulak taw...:)
ni la hasilnya...da ada link ke blog kita bila orang view profile..:)
 Senang je kan....so apa lagi recheck la dah ada ke belom linknye...

**sape2 yang tuan blog ni terlepas daripada follow semula tolong inform ye...time kasih semua...*_*

Related Post :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google Analytics Alternative