Assalamualaikum...

Ramai jugak antara orang yang aku kenal yang bersekolah agama tapi cara hidup tak menampakkan dia tu bersekolah agama. Pinjam duit orang, susah bebenor nak membayar semula. Ate kome ingat tak berdosa ke?

Pastu slamber kodok je kuar dating sana sini, demand itu ini kat pakwe. Bermanja terover dengan pakwe/makwe. Ada kawan aku macam laki bini lak aku tengok dalam bas dok sekali lentok2 manje. Ah cacat pemandangan, tak kenal korang.

Ada yang free hair kat belakang family. Depan family pakai tudung elok-elok, belakang taraa....cantik tak rambut I? Wah rebonding plus colour lagi. Cantik lagi rambut kucing aku.

Suatu ketika dulu, aku sangat benci perempuan bertudung labuh sebab aku rasa diaorang tu hipokrit. Kisahnya masa aku baru masuk diploma, ada sorang minah bertudung labuh tu telah terbuli sikit aku. Pastu memang anti le dengan dia dan pompuan-pompuan bertudung labuh. Nampak je sopan, lemah lembut, beragama tapi pembuli.

Tapi time tu je la, pastu aku tak sakit hati dah dan belajar mengelak dari diamek kesempatan. Ye la aku nak sakit ati dengan semua yang bertudung labuh buat apa, ada je yang betol-betol baik. Dia tu je kurang baik dan suka amek kesempatan.

Aku dan kawan-kawan yang tak bersekolah agama ni kadang-kadang selalu persoalkan dan terkejut dengan sikap kawan-kawan yang bersekolah agama. Ye la kadang-kadang tak sangka dia akan buat perkara yang kita orang sekolah biasa ni rasa tak patut buat sebab tak bermoral dan salah.

Kesimpulannya, tak semua yang belajar sekolah agama tu teruk. Tak semua gak yang bersekolah biasa tu tak beragama. Aku tak kondem mana-mana pihak ye sebab nama pun manusia, memang tak sempurna.

Related Post :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google Analytics Alternative