TOLONG la parking tepi



Entry ni adalah hasil ketidakpuasan hati aku terhadap sikap sesetengah manusia.  Tapi sebenarnya ikut suka diaorang le. Saje je nak tulis entry ni...suke suki je.

Okey2... Ye aku ngaku aku pun termasuk dalam golongan manusia tu kadang-kadang. Tapi cepat je insaf dan tersedar dah tersusahkan orang dan rasa bersalah siap minta maaf lagi bila perlu. Eh jangan salah anggapan, aku bukan nak cakap aku baik sangat ye. Kat bawah tu kejahatan aku. Wink2.

Terbengang bila ada orang suka terparking troli barang merata-rata tempat. Dan sangat terbengang jika merata-rata tempat tu adalah kat tengah-tengah jalan orang nak lalu lalang.

Kadang-kadang bile mood aku tak bagus, dengan tersengaja (sila buang imbuhan ter) aku dush...wat2 terlanggar troli tersebut dengan troli yang aku bawak. Pastu buat muka tak bersalah... Hahaha

Kalau aku punya mood bagus, maka dengan sopan santunnya aku akan tolong alihkan troli tersebut ke tepi. Tuan pembawa troli takkan tak paham2 kot, tengok je ke? Memang hati kering betol la manusia tersebut.

Mungkin diaorang tak sengaja kot, maklumlah nak cepat. Dok belek-belek barang parking je la mana yang sempat parking. Tapi diaorang menyusahkan orang lain dengan menyebabkan berlakunya jem disebabkan troli sebijik tu je.

Kadang-kadang puas aku belok sana sini nak mengelak troli sebijik tu. Haish kesabaran je la.

Troli-troli..... 

**Kadang-kadang walaupun beli barang tak banyak, suka amek troli sebab malas nak pegang. Rajin menolak. Kui3

Comments

Syuxer said…
apala manusia zaman sekarang..kan ada tempat troli untuk disimpan kan huhu..

kan mana2 saya jumpa kat tesco contoh..ada gak yang dok men park tengah2 jalan..huhu..memang menyusahkan orang la
cik aisha said…
@ Syuxer
haha kat tempat parking kereta toksah cite la, boley p letak je depan or belakang or tepi kete org.bajet ah kot ye pon..
Abang Long said…
Salam...dah selalu alami perkara ni. Kalau marah pun rasa buang tenaga jer. So, just fikir tuan punya tu tengah kelam kabut cari toilet nak memerut...at least, kita leh la senyummmm..

http://abanglongonline.blogspot.com/2011/06/burukkah-bermain-snooker.html
Miss Sunshine said…
hmm, betul2... menyusahkan je.. kalau kat parking tu lagilah.. sukahati je nak letak belakang kete org.. geram jer..
cucu umie said…
kalo dekat tgh2 laluan memang ayie tak pernah nampak lagi sis..huhu tpy kalo dekat area t,pt nak tmpt parking tu memang xpyh ckap lh..haha menyusahkan orng juga sebb nak kne alihkan klao tak xdpt nak parking kereta..
Mohd Izzar said…
uuu...tak tersengaja langgar troli..hahaha..^^
cik aisha said…
@ Abang Long
salam....
positifnye abg long ni....bgus2..heheh
cik aisha said…
@ Miss Sunshine
attitude....pentingkn diri sendiri cam2 la....xpk dah org nk kuarkan kete camne nti.
cik aisha said…
@cucu umie
dalam pasaraya, kat tempat parking kete pasaraya sume akak da penah kena.time mood xelok,membebel la jugak...kui2
cik aisha said…
@Mohd Izzar
opps...sengaja...haha
qamarguyz said…
salam ziarah..
hehe..sabar aje la kan..
kalu tak sabar da lama kena langgar!
itu org pemalas tu...
cik aisha said…
@qamarguyz
salam...
erm sabar...kalau xlanggar je ngan troli...hehee..:)
cik aisha said…
@Norhisham Nordin
kemalasan terserlah..kemenyusahan org terpancar...hihi
Abang Stalker said…
aisha..diorg bli brg ckit,tp mls nk dukung anak letak le ank dlm tu.cukup bengang klu blkg kete ada troli.mmg kne sumpah brkepuk2 le.haha
Nens Collection said…
pandai amek simpan malas..hehe
cik aisha said…
@Abang Stalker
ye la...betol gak 2.tp geram wooo kalau budak2 dok maen troli.rasa nk cubit2 ja.sib baek ank org...hahaa.
xpasal2 kena sumpah,tgl lg kt blakang kete org.hihi
cik aisha said…
@Nens Collection
2 pasal la amek je reti....adeh

Popular posts from this blog

Cara Delete Akaun Facebook

Cara Deactivate Facebook

Peribahasa: Saudara Anjing