Pernah tak rasa tak boleh terima bila ditinggalkan oleh seseorang. Rasa nak cari pengganti sebab nak lupakan someone je. Relevan ke buat macam tu? Bukan ke tu dah macam aniaya orang dan diri, cari someone sebagai pengganti untuk lupakan someone. Tak ke kejam macam tu?

Ni cerita sebenar tentang orang yang macam terdesak mencari pengganti. Orang tu tak la rapat sangat pun dengan aku.

Aku pernah korek apa ce dia putus dengan ex girl dia dulu sebab dia selalu cakap pompuan semuanya sama (macam ayat aku cakap lelaki semuanya sama..kui2). Okey aku ngaku aku memang macam penyibuk cikit nak taw. Curious apa yang berlaku sebenarnya.

So dia bukak la cite dia ngan ex dia dulu satu school, sejak school dia memang dah suka ex dia tu, tup-tup dapat kapel dengan awek dia. Dia cakap dia memang sayang gile awek dia tu. Dah ada perancangan nak tunang tunggu awek dia habis blaja je. Dia cakap memang nak nikah la dengan awek dia tu.

Tapi dia pun buat pengakuan dengan aku, dia dengan ex girl dia memang pernah terlanjur. Tapi dia cakap dia memang nak bertanggungjawab sebab dia sayang awek dia tu dan takkan tinggalkan awek dia. Aku agak sentap jugak la orang buat pengakuan macam tu kat aku kan.

So aku tanyalah, habis tu kenapa awak boleh putus pulak? Ye la kalau aku jadi pompuan tu aku takkan lepaskan lelaki tu senang-senang lepas apa yang terjadi (mintak dijauhkan). Dia jawab pompuan tu bakal berkahwin dengan orang lain hujung tahun nanti (time tu awal tahun).

Wah apa kes ni apasal nak kawen ngan orang lain pulak. Dia bagitaw lagi ex awek dia tu kena tangkap basah masa tengah praktikal dengan lelaki lain. So ex awek dia kena kawen la dengan laki tu. Kiranya dia cakap ex awek dia tu memang curang la.

So aku pun percaya je la cite dia tapi taklah seratus peratus. Kita tak tahu perkara sebenar buat apa nak caya lebih-lebih. Ye dak?

Tetiba lak tengok status kat fesbuk dah in relationship with someone. Wah baguslah sebab aku cuak dia tu dendam dengan pompuan macam pelik je. Dulu selalu sebut nak balas dendam kat ex dia tu. Dah puas aku membebel tak ada kesan. Dia sengaja nak perhatian ke apa tak tahulah apa masalah dia. Aku ni macam kaunselor pulak dah.

Dalam hati semoga awek baru ni mampu membahagiakan dia. Tup-tup tengok dah berubah single, pastu kat status macam-macam la ayat jiwang apa tah cakap sampai hati buat macam tu la, salahkan orang tu la, salahkan orang ni la. Aku sebagai seorang kawan nak salahkan dia pun tak boleh. Just bagi nasihat lupakan je dan mulakan hidup baru.

Untuk pengetahuan dia yang aku dok cite ni memang good looking, sedap mata memandang. Silap perhitungan memang cair la gegurl tengok. Pastu dengan skill pandai menyayat lagi. Memang perfect nak buat gegurl jatuh hati kat dia. Gaya seorang lelaki buaya darat romantik...

Da senyap macam tu je pas dah bercerai dengan awek yang baru tu. Tapi....tak sampai sebulan tengok dah dapat awek baru lagi. Hamboi senangnya tukar awek macam tukar baju lak. Yang sakit mata sikit, setiap kali ada awek dia akan upload pic ngan awek dia tu. Dan ada la pic yang agak sakit mata, mesti nak pegang-pegang tangan or peluk pinggang. Haish.

Tak sampai 3 bulan tengok dia bersayang-sayang, adik, abang, clash lagi dengan awek  terbaru dia tu. Kali ni pun sama perang besar kat dalam fesbuk tu. Hentam menghentam, kata mengata, salah menyalahi berlaku tanpa ditapis-tapis.

Dari apa yang dia tulis, awek dia tu curang. Awek dia tu hanya amek kesempatan je sebab dia yang tolong carikan keje dan sebagainya. Mungkin awek dia tu dah jumpa lelaki lagi baik kot. Putus...mula la ungkit tu, ungkit ni. Pernah sponsor beli itu, beli ini semua terkeluar. Adoi tak malu tol gaduh trang tang-tang macam tu.

So kesimpulan yang boleh dibuat? Lelaki ni memang bermasalah ke apa? Ke dia memang mangsa keadaan. Ke dia memang suka dimangsakan. Mungkin dia rasa sunyi kot so setiap kali putus harus ada pengganti. Kasihan...ish3.



Pstt...sekarang dia da ada awek baru lagi... Harap yang ni bertahan la sampai ke jinjang pelamin. Amin.

Related Post :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google Analytics Alternative