Playboy yang sunyi

Pernah tak rasa tak boleh terima bila ditinggalkan oleh seseorang. Rasa nak cari pengganti sebab nak lupakan someone je. Relevan ke buat macam tu? Bukan ke tu dah macam aniaya orang dan diri, cari someone sebagai pengganti untuk lupakan someone. Tak ke kejam macam tu?

Ni cerita sebenar tentang orang yang macam terdesak mencari pengganti. Orang tu tak la rapat sangat pun dengan aku.

Aku pernah korek apa ce dia putus dengan ex girl dia dulu sebab dia selalu cakap pompuan semuanya sama (macam ayat aku cakap lelaki semuanya sama..kui2). Okey aku ngaku aku memang macam penyibuk cikit nak taw. Curious apa yang berlaku sebenarnya.

So dia bukak la cite dia ngan ex dia dulu satu school, sejak school dia memang dah suka ex dia tu, tup-tup dapat kapel dengan awek dia. Dia cakap dia memang sayang gile awek dia tu. Dah ada perancangan nak tunang tunggu awek dia habis blaja je. Dia cakap memang nak nikah la dengan awek dia tu.

Tapi dia pun buat pengakuan dengan aku, dia dengan ex girl dia memang pernah terlanjur. Tapi dia cakap dia memang nak bertanggungjawab sebab dia sayang awek dia tu dan takkan tinggalkan awek dia. Aku agak sentap jugak la orang buat pengakuan macam tu kat aku kan.

So aku tanyalah, habis tu kenapa awak boleh putus pulak? Ye la kalau aku jadi pompuan tu aku takkan lepaskan lelaki tu senang-senang lepas apa yang terjadi (mintak dijauhkan). Dia jawab pompuan tu bakal berkahwin dengan orang lain hujung tahun nanti (time tu awal tahun).

Wah apa kes ni apasal nak kawen ngan orang lain pulak. Dia bagitaw lagi ex awek dia tu kena tangkap basah masa tengah praktikal dengan lelaki lain. So ex awek dia kena kawen la dengan laki tu. Kiranya dia cakap ex awek dia tu memang curang la.

So aku pun percaya je la cite dia tapi taklah seratus peratus. Kita tak tahu perkara sebenar buat apa nak caya lebih-lebih. Ye dak?

Tetiba lak tengok status kat fesbuk dah in relationship with someone. Wah baguslah sebab aku cuak dia tu dendam dengan pompuan macam pelik je. Dulu selalu sebut nak balas dendam kat ex dia tu. Dah puas aku membebel tak ada kesan. Dia sengaja nak perhatian ke apa tak tahulah apa masalah dia. Aku ni macam kaunselor pulak dah.

Dalam hati semoga awek baru ni mampu membahagiakan dia. Tup-tup tengok dah berubah single, pastu kat status macam-macam la ayat jiwang apa tah cakap sampai hati buat macam tu la, salahkan orang tu la, salahkan orang ni la. Aku sebagai seorang kawan nak salahkan dia pun tak boleh. Just bagi nasihat lupakan je dan mulakan hidup baru.

Untuk pengetahuan dia yang aku dok cite ni memang good looking, sedap mata memandang. Silap perhitungan memang cair la gegurl tengok. Pastu dengan skill pandai menyayat lagi. Memang perfect nak buat gegurl jatuh hati kat dia. Gaya seorang lelaki buaya darat romantik...

Da senyap macam tu je pas dah bercerai dengan awek yang baru tu. Tapi....tak sampai sebulan tengok dah dapat awek baru lagi. Hamboi senangnya tukar awek macam tukar baju lak. Yang sakit mata sikit, setiap kali ada awek dia akan upload pic ngan awek dia tu. Dan ada la pic yang agak sakit mata, mesti nak pegang-pegang tangan or peluk pinggang. Haish.

Tak sampai 3 bulan tengok dia bersayang-sayang, adik, abang, clash lagi dengan awek  terbaru dia tu. Kali ni pun sama perang besar kat dalam fesbuk tu. Hentam menghentam, kata mengata, salah menyalahi berlaku tanpa ditapis-tapis.

Dari apa yang dia tulis, awek dia tu curang. Awek dia tu hanya amek kesempatan je sebab dia yang tolong carikan keje dan sebagainya. Mungkin awek dia tu dah jumpa lelaki lagi baik kot. Putus...mula la ungkit tu, ungkit ni. Pernah sponsor beli itu, beli ini semua terkeluar. Adoi tak malu tol gaduh trang tang-tang macam tu.

So kesimpulan yang boleh dibuat? Lelaki ni memang bermasalah ke apa? Ke dia memang mangsa keadaan. Ke dia memang suka dimangsakan. Mungkin dia rasa sunyi kot so setiap kali putus harus ada pengganti. Kasihan...ish3.


Pstt...sekarang dia da ada awek baru lagi... Harap yang ni bertahan la sampai ke jinjang pelamin. Amin.

Comments

Syuxer said…
dua2 x betul huhu..wat maksiat ala bagai..sedih betul..

semoga Allah s.w.t campakkan hidayah dalam hati dorang supaya jangan lagi terjebak dalam maksiat..
anamizu said…
hurmmm..
things happen for a reason..
mesti die ada sebab sendiri knp jd gitu kan?? :)







lots of luv:
DIARY-KECILKU
bila emosi mggngu fikiran..ditmbhkan dgn perasaan ingin blas dendam..mcm2 leh jd..

moge dia cpt sedar..
echaRierie said…
huh ! nak cakap hebat ke ape ea..haha..
dia tak ttp pendirian la tue sbb tue kejap dpt awek then putus pula..
hrp2 kekal la dia dgn awek baru dia tue..hihi ~
Azzah said…
ke dia tengah memilih?lelaki ni senang-senang jer cari pengganti yek
erm.. sbb tu jgn mencintai manusia lebih dari Allah :/
Abang Long said…
Salam...bagi Abg Long, tu bukan lelaki yg hatinya ikhlas ingin bercinta lalu berkahwin. Biasanya lelaki yg betul2 ikhlas akan mengambil masa yg lama utk pulih akibat putus cinta. Bercerita tentang masalah gagal dlm percintaan sekadar cuba utk meminta simpati atau mungkin juga jerat utk mendapat pengganti secepat mungkin. Buat apalah bercinta bagai nak rak, tayang sana sini, bila putus minta kasihan kt orang lain?

http://abanglongonline.blogspot.com/2011/06/pendengki-adalah-pengecut.html
velasrizal said…
doakanlah yg terbaik utk dia
cik aisha said…
@Syuxer
semoga dia dpt hidayah berubah...insyaallah.
Nens Collection said…
semoga mendapat hidayah..
cik aisha said…
@anamizu
mgkn jugak...hanya dia dan Allah yg taw...
cik aisha said…
@Mohd Izzar
ada yg lg gile kot...
cik aisha said…
@nuyui a.k.a miss NUSHA
tataw la tu misi dia nk blas dendam or dia mmg dipertemukan dgn pompuan yg slh setiap kali...erm
cik aisha said…
@echaRierie
bkn hebat mcm tu...
mgkn gak slh girl2 tp dia pun cpt sgt cari penggantinye...
cik aisha said…
@Azzah
tataw la apa motif dia dan kat mana silapnye...
cik aisha said…
@ niena shopping2u
betol tu...cintakn Dia kena lebih dr cintakan si dia
cik aisha said…
@Abang Long
salam...
betol tu abg long...dia mcm nak njoy je.sonok org ucap tahniah da ada pengganti, puji gf dia lawa.da putus pun kwn2 support dia gak.erm segala2nya perhatian...
cik aisha said…
@velasrizal
semoga dia berubah...amin
cik aisha said…
@Nens Collection
amin....
tamlegend said…
Cintanya terlalu murah...kalo dia playboy mesti jodohnya playgirl...cerita awk ni tunjuk Allah dah langsaikan janjiNya...
cucu umie said…
rasenyer dia yg bermasalah kot.. tidak perlu kot sampai hendak melakukan maksiat..

syaitan akan sentiasa mengoda umat islam supy melkukan keslhan..rasenyer tidak prlu kot nak tayang gmbo semua kalo rase benda tu tak kekal..
cik aisha said…
@tamlegend
xtahulah nak salahkan siapa.tp cara dia senang2 dpt gf baru 2 mcm playboy...
cik aisha said…
@cucu umie
kekal ke x ke,sbgai pasangan yg belum halal xwajar letak gamba yang keterlaluan mcm 2.nk letakpun tapis2 la,ramai yg akn tgk pic 2...
dwaty said…
nak cakp kmember aisha ni yang bermasalah susah juga... tapi apsalla dia ni terlalu mudah jatuh cinta... tegok kan dah banyak kali jatuh tangga...

pe2 pun lelaki yang baik akan dapat pompuan yang baik... insyaallah...
cik aisha said…
@dwaty
dia mcm xley kalau xde awek...mgkin dia sedg mencari yg terbaik tp cara dia menjadikan dia mcm seorg playboy...

insyaallah....:)
tamlegend said…
takde niat pun nak salahkan sesape...he
cik aisha said…
@tamlegend
hehee....kdg2 rasa nk slhkn sumone gak....;p

Popular posts from this blog

Cara Delete Akaun Facebook

Cara Deactivate Facebook

Peribahasa: Saudara Anjing