Assalamualaikum semua...

Tak habis-habis pasal Nora Elena lagi ye. Ala minggu ni dah lastkan, mujur berkesempatan nak menengok last episod Nora Elena. Episod sebelum-sebelum ni asyik terlepas aje. So tengok online le jawabnye.

Apa yang best pasal Nora Elena? Aku tengok sebab teruja kisah dari novel diadaptasi ke drama. Ye la selama ni baca novel, sok seh sok seh je feeling dok imagine jalan cerita. Kali ni bila dah didramakan tak yah nak imaging, tengok je. Tersentuh hati beb.

Ramai yang kondem gak pasal jalan cerita Nora Elena ni. Antaranye....

1. Bukan semua lelaki bertubuh sasa dan berbadan tegap macam SeTan Seth Tan tu. Mana la larat nak gendong wife. Dibuatnya wife lagi berat dan besar dari hubby, apa kes pulak? Ada gak masuk lam paper jadi tajuk utama kang patah pinggang la, apa la. Haish....

2. Bukan semua lelaki sekaya SeTan Seth Tan tu. Everything boleh bagi kat wife. Tiap-tiap ari bagi fresh flower kat wife pun small matter je bagi dia. Ingat murah ke harga fresh flower? Mahu kopak kalau hubby keje biasa-biasa je.

3. Penyabar tahap terlampau. Wujud ke lelaki sepenyabar SeTan Seth Tan tu? Mungkin wujud tapi satu dalam sejuta kot. Aisey laki sekarang mana ada tahap kesabaran macam tu le. Ye dak?

4. Romantik je?  So sweet layan wife macam tu. Susah ooo nak dapat laki macam tu. 

Malas aden nak fikir dah point berikutnya. Semua pun dapat fikir dan rasakan? 

Aku akui aku seorang pembaca novel yang tegar dulu. Sekarang je dah lama tak melayan novel sebab takde masa dan takde stok novel. Memang kadang-kadang hanyut dengan jalan cerita dalam novel dan watak-watak macho lelaki yang digambarkan, tapi still berpijak dibumi yang nyata okey. 

Lelaki yang wujud dalam hidup kita takkan seperti apa yang tergambar dalam novel tersebut, maka terimalah dengan seadanya dan tak perlu dibandingkan dengan watak didalam novel or drama.

**waiting.....Nora Elena....:)

Related Post :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google Analytics Alternative