Eh kau nape aku ngorat awek tu takde respon pun? Takde perasaan pe awek tu? Ntah-ntah lesbian. Amboi2 sedap mulut berbicara, sebelum membuat sebarang kenyataan silalah periksa diri sendiri dolu hokey. Mungkin dah berlaku kesilapan dalam proses mengorat tersebut. Hanya perempuan tu yang tahu.


Kesilapan/kesalahan lelaki ketika mengorat :

Terlalu memuji 
Sape yang tak suka dipujikan? Tapi berpada-padalah, jangan over sangat nanti pompuan akan fikir korang tu jenis yang bermulut manis lak.

Terlalu menunjuk kebaikan
Contohnya suka bercerita tak pernah tinggal solat la, taat kat mak ayah la. Bercerita boleh tapi jangan terlebih-lebih je. Meluat pulak jadinya nanti. Nanti kalau dah jadi hak korang, cite la banyak manapun, sure bangga je dengar.

Gelojoh
Bukan setakat makan je gelojoh, nak tackle awek pun gelojah. Apa kehalnye... Ikutlah step by step nak tackle pun. Mula-mula berkawan la dulu kenal hati budi, da berkawan carilah peluang untuk ke next step. Kalau ada jodoh insyallah ke jinjang pelamin.

Tak istiqamah
Eh nak mengorat pun kena istiqamah gak ke? Ye la...korang kenalah berterusan amek berat dan cuba tawan hati si dia. Selalu tanya khabar dan jangan kejap kontek, kejap tak. Macam tak serius je.

Terlalu merendah diri
Pompuan suka lelaki yang humble, tapi tak confident dengan lelaki yang terlalu humble. Ye la macam mana nak jadi ketua keluarga nanti kalau terlalu merendah diri.

Ambil kesempatan
Amboi bagi betis nak peha. Belom apa-apa dah nak pegang tangan la, apa la. Apa kejadahnye? Mahu dapat pelempang free kang. Tak pun kena baling dengan kasut ke. Garangnye....grrr

Egois
Ego tak kena tempat beb. Suma nak betul kat dia je, habis tu orang lain salahlah. Kalau nak ego pun bia la kena tempat.

Tak ambil berat/peka
Langsung tak bertanya khabar pun. Dan langsung tak peka dengan emosi pompuan. Kalau pompuan cakap tak sihat, macam takde apa pun. Adoi memang tak peka cahaya la. Boleh wat dek je.  Asyik salah time je. Time pompuan sedih korang buat dek je, alasan kenapa tak bagitaw tengah sedih? Tak semua pompuan jenis berterus terang, kalau yang jenis berkias-kias tu buka la mata hati luas-luas. Time orang tengah rimas, sibuk pulak nak mesej la, col la. Ikhlas ke tak nak kawan tataw le dah macam tu gayanye.

Dan banyak lagi kesalahan lain yang setiap orang ianya berbeza-beza, fikirlah sendiri...huhuu

**Seorang perempuan kalau dah bercinta, dia kalau boleh nak itu lah cinta pertama dan terakhir. Tapi kalau dah putus dan ada orang lain yang diterima, cinta pertama tetap ada dalam hati tetapi cinta yang baru menjadi keutamaan. Tapi tak semua gak kot macam tu. Manusiakan....

Related Post :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google Analytics Alternative