Assalamualaikum....


Alhamdulillah hari ni (1 mei 2011) berkesempatan pegi ke pesta buku yang berlangsung kat PWTC.  Baca kat blog Koding rasa macam nak pegi tapi tak kompen. Pastu ada yang ajak pegi, pegi je la dah last day pun. Kalau tak, tak peginye... 

Bermula journey ke PWTC. Ari ni parking kereta kat KTM Serdang. Hari minggu or cuti umum free je parkingnye. Dari KTM serdang amek tren ke Bandar Tasik Selatan. Tiketnya harga singgit aje. 

Mak aih ramai betul makhluk yang menunggu nak naik tren. Ada la dalam 10 minit tunggu tren sampai, terpaksa bersesak-sesak  berebut nak masuk dalam tren yang memang dah sedia macam tin sardin tu. Sia-sia je memang tak muat sumbat macam mana pun. Dan yang paling aku hangin bila ternampak ada lelaki yang tersesat kat ladies coach. Huh menyempit  je, tataw malu.

Nak tak nak dengan muka sadis terpaksa la tunggu next tren. Ada la dalam setengah jam lebih nunggu next tren. Kali ni atur strategi camne nak naik gak. Maklumlah ramai gile orang. Memang sah-sah takkan muat semua la. Kali ni aku rempuh je asal boley masuk ke dalam. Dapat la juga masuk berhimpit-himpit dan bersempit-sempit. Sah sakit-sakit badan pasni.

Tapi hangin aku bile tengok ada lelaki-lelaki yang sesat kat ladies coach. So aku dengan slambernye sound kat mamat negro (rasanye la) sebelah aku tu. Why u r here? This is ladies coach. Selamba kodok mamat tu jawab tak perasan. Opss pandai cakap melayu rupenye. Haha lantak ko la jangan himpit aku dah tapi hati sangat bengang.

Nasib baik satu stesyen je. Sampai Bandar Tasik Selatan tukar amek LRT terus ke PWTC. Alhamdulillah LRT tak la sesak macam Komuter. Dapat duduk lagi.

Kat pesta buku, bahagian pertama yang aku masuk ialah karangkraf punya. Memang berbaloi-baloi pegi kat karangkraf  sebab dapat jumpa dengan Dr. HM Tuah. Ari ni beliau pakai baju kaler pink gitu. Dapat amek gamba beliau dengan my sis. Aku ni jurugambar je, tak nak la demand ramai lagi peminat dia yang lain. Dapat tengok face to face pun dah kira bertuah...



Dan dapat tandatangan burung beliau yang unik tu...:) Sangat suka ati.... hoyey2.....


 Dapat lencana 3E.....


Memang berbaloi kunjungan tersebut walaupun dah last day. Dapat gak tandatangan daripada dua orang ustaz yang lain. Tapi tandatangan Dr HM Tuah Iskandar paling disukai. Heheee.. Pastu memang tak jalan mana dah teruih balik ja.

**paham ke apa aku ngarut ni?aku pun konpius..hehee.motif utama nak cite sonok dapat tandatangan Dr HM Tuah...:) terpaksa wat entry cpt2 coz nti basi lak cite ni...ngantuk...zzzZZZ

Related Post :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google Analytics Alternative