Berbaloi-baloi dapat tandatangan burung

Assalamualaikum....

Alhamdulillah hari ni (1 mei 2011) berkesempatan pegi ke pesta buku yang berlangsung kat PWTC.  Baca kat blog Koding rasa macam nak pegi tapi tak kompen. Pastu ada yang ajak pegi, pegi je la dah last day pun. Kalau tak, tak peginye... 

Bermula journey ke PWTC. Ari ni parking kereta kat KTM Serdang. Hari minggu or cuti umum free je parkingnye. Dari KTM serdang amek tren ke Bandar Tasik Selatan. Tiketnya harga singgit aje. 

Mak aih ramai betul makhluk yang menunggu nak naik tren. Ada la dalam 10 minit tunggu tren sampai, terpaksa bersesak-sesak  berebut nak masuk dalam tren yang memang dah sedia macam tin sardin tu. Sia-sia je memang tak muat sumbat macam mana pun. Dan yang paling aku hangin bila ternampak ada lelaki yang tersesat kat ladies coach. Huh menyempit  je, tataw malu.

Nak tak nak dengan muka sadis terpaksa la tunggu next tren. Ada la dalam setengah jam lebih nunggu next tren. Kali ni atur strategi camne nak naik gak. Maklumlah ramai gile orang. Memang sah-sah takkan muat semua la. Kali ni aku rempuh je asal boley masuk ke dalam. Dapat la juga masuk berhimpit-himpit dan bersempit-sempit. Sah sakit-sakit badan pasni.

Tapi hangin aku bile tengok ada lelaki-lelaki yang sesat kat ladies coach. So aku dengan slambernye sound kat mamat negro (rasanye la) sebelah aku tu. Why u r here? This is ladies coach. Selamba kodok mamat tu jawab tak perasan. Opss pandai cakap melayu rupenye. Haha lantak ko la jangan himpit aku dah tapi hati sangat bengang.

Nasib baik satu stesyen je. Sampai Bandar Tasik Selatan tukar amek LRT terus ke PWTC. Alhamdulillah LRT tak la sesak macam Komuter. Dapat duduk lagi.

Kat pesta buku, bahagian pertama yang aku masuk ialah karangkraf punya. Memang berbaloi-baloi pegi kat karangkraf  sebab dapat jumpa dengan Dr. HM Tuah. Ari ni beliau pakai baju kaler pink gitu. Dapat amek gamba beliau dengan my sis. Aku ni jurugambar je, tak nak la demand ramai lagi peminat dia yang lain. Dapat tengok face to face pun dah kira bertuah...



Dan dapat tandatangan burung beliau yang unik tu...:) Sangat suka ati.... hoyey2.....


 Dapat lencana 3E.....


Memang berbaloi kunjungan tersebut walaupun dah last day. Dapat gak tandatangan daripada dua orang ustaz yang lain. Tapi tandatangan Dr HM Tuah Iskandar paling disukai. Heheee.. Pastu memang tak jalan mana dah teruih balik ja.

**paham ke apa aku ngarut ni?aku pun konpius..hehee.motif utama nak cite sonok dapat tandatangan Dr HM Tuah...:) terpaksa wat entry cpt2 coz nti basi lak cite ni...ngantuk...zzzZZZ

Comments

Ain Shafinas said…
wah best lah yea..
nur athirah said…
nak jugak !

-.-

hee ~

:)
cik aisha said…
@Ain Shafinas
best2...huhuu
cik aisha said…
@GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr
alhamdulillh...berjodoh nk jmpe..:)
cik aisha said…
@ nur athirah
amek la...hehe
next year ada lg insyaallah.
aisya said…
g hari sabtu tu die pakai baju kaler kuning kalau x silap.. hehe
anamizu said…
wahh bertuahnye dpt sign unik mcm gitu..hihi
♥e'in♥ said…
wah.. e'in xpenah g pesta buku.. huhu..
nelly said…
ala , tokoh paling diminati !!!!!!
Ruginya ~
cik aisha said…
@aisya
Dr Hm tuah punya baju suma warna2 ceria...:)
cik aisha said…
@ anamizu
kebetulan bertuah..hehee
cik aisha said…
@♥e'in♥
cik aisha pun 1st time pg la 2...:)
cik aisha said…
@nelly
nelly pmnat Dr HM Tuah gak eh...
MulutPayau said…
Cik Aisha...kita sama2 minat kat t/tgn burung tu...mmng seronok sangat dpat jmpa Dr HM Tuah....yer lah kan..selama ni asyik baca buku jer..bila jmpa face to face..lidah kelu tuk berbicara..
cik aisha said…
@MulutPayau
selama ni dok dgr org bercerita pasal tandatangan yg unik 2, alhamdulillah tup2 dapat jumpa n dpt tandatangan tu.last day pulak tu...memang xsangka.betol2 kelu lidah depan beliau..hehee
cik aisha said…
@Warna Warni Kehidupan
hehee..:)
NuraienZ said…
waa..bestnyer...kalu dpt pegi dah byk novel dibeli ni....
azrinrahim said…
wow, dpt tndgn burung kot.. btw, memang kne berebut pon kalo nk nek ktm time2 mcm tu..lg2 ad pesta buku kan.. huahau
nelly said…
yup .suka buku2 dia !!
untung lha dpt sign dr HM :)
cik aisha said…
@NuraienZ
next time pg...borong novel banyk2..;)
cik aisha said…
@ azrinrahim
hehee...tandatangan burung...

ye la wajib berebut kalau x tgu la sampai mlm kot..haha
cik aisha said…
@nelly
sama la kita..:)
cik aisha said…
@ nurhazimah bt ahmad shah
alhamdulillah rezeki ari 2...:)
Anis Zafirah said…
Allllllaaaaaaaaa,,, jelesnya, minat gyler Dr.HM Tuah tu!!!!!!!
cik aisha said…
@Anis Zafirah
hehe....next time Anis Zafirah mesti dapat gak signature beliau..:)
tokwan muda said…
best tuuu dapat tandatangan Dr, Tuah,tandatangan dia best cantik,mase zaman skulah dulu saya minat baca buku dia MIC dan NKTN,pastu siap nk tiru tndatangan lagi,kalo dr.tuah buat burung sy buat tandatangan ayam masa tu tp xjd huduh hahaha
cik aisha said…
@tokwan muda
wah dasat tu nak tiru sign HM Tuah...xpe la ayam n burung kn 1 spesies jugak..hik2.praktik la sign aym byk2..mesti jd le..haha

Popular posts from this blog

Cara Delete Akaun Facebook

Cara Deactivate Facebook

Peribahasa: Saudara Anjing