Entry ini disambung dari Jom daftar myBSN (1). Meh sini nak bagi step untuk mendaftar BSN online banking. Step-stepnya ialah:

1. Layari www.mybsn.com.my
2. Klik " First Time Registration".



3. Baca dengan teliti Terma dan Syarat dan klik "Accept".


4. Masukkan Butir-butir Akaun dan nombor iPin 6 angka yang anda cipta


5. Masukkan Kata Laluan, Kata Kunci dan Pilih Gambar Online anda


6. Skrin "Berjaya " akan dipaparkan. Kemudian sila Login semula.


7. Masukkan Kata Laluan.
8. Sahkan gambar pilihan anda dan masukkan Kata Laluan.
9. Isikan butir-butir peribadi anda.
10. Pilih dan jawab Soalan Rahsia anda.
    Sebaik sahaja pendaftaran diterima, bolehlah terus menggunakan myBSN. Klik-klik je, nak bagi duwet kat mak bapak boleh la. Maklumlah kebanyakan mak bapak kat kampung guna BSN pe (ni ex lecture aku yang cakap).

    **Aku pun tataw apa motif aku nak register myBSN ni. Tapi mesti ada kegunaannya nanti. Lagipun free je, so register aje la. 

    Related Post :
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Google Analytics Alternative