Jom daftar myBSN(2)

Entry ini disambung dari Jom daftar myBSN (1). Meh sini nak bagi step untuk mendaftar BSN online banking. Step-stepnya ialah:

1. Layari www.mybsn.com.my
2. Klik " First Time Registration".



3. Baca dengan teliti Terma dan Syarat dan klik "Accept".


4. Masukkan Butir-butir Akaun dan nombor iPin 6 angka yang anda cipta


5. Masukkan Kata Laluan, Kata Kunci dan Pilih Gambar Online anda


6. Skrin "Berjaya " akan dipaparkan. Kemudian sila Login semula.


7. Masukkan Kata Laluan.
8. Sahkan gambar pilihan anda dan masukkan Kata Laluan.
9. Isikan butir-butir peribadi anda.
10. Pilih dan jawab Soalan Rahsia anda.
    Sebaik sahaja pendaftaran diterima, bolehlah terus menggunakan myBSN. Klik-klik je, nak bagi duwet kat mak bapak boleh la. Maklumlah kebanyakan mak bapak kat kampung guna BSN pe (ni ex lecture aku yang cakap).

    **Aku pun tataw apa motif aku nak register myBSN ni. Tapi mesti ada kegunaannya nanti. Lagipun free je, so register aje la. 

    Comments

    cik aisha said…
    @ pinqy taraturuu
    time kasih..:)
    BSN pon dah maju sekarang nih..
    cik aisha said…
    @ Warna Warni Kehidupan
    yup betol tu...
    NuraienZ said…
    la... Buku bsn saya dah ilang... tp tu info yang bagus ...tq but t follow blog saya k..kongsi2..
    cik aisha said…
    @NuraienZ
    xpe wat internet banking xguna buku..hehe.
    tengkiu....da follow cik NuraienZ.
    nelly said…
    Nice entry + info ...
    tq !!
    cik aisha said…
    @nelly
    thanks nelly...:)
    sayangku azida said…
    mak mak kita dulu2 byk wat akaun kita guna BSN..lani duit kat bsn byk gak ... hehehe...coz buku bukan kad,kalau kad aku rasa dah tamat siaran duit tu,,,hehe
    cik aisha said…
    @sayangku azida
    BSN dulu glamer n kalau kt kg2 tu mmg ada BSN je kot dulu..selmt nyawa duwet2 tu kad xde...haha
    awk saya nka tnya masa kita nk aktifkan mybsn..kita call customer servicekan..then dorang ada mintak tak no depan debit card?
    Anonymous said…
    nape nk tekan next x boleh lpas bace term & condition
    fahidir said…
    Salam klu daftar guna anset blh tak?
    fahidir said…
    Salam klu daftar guna anset blh tak?
    fahidir said…
    Salam klu daftar guna anset blh tak
    Anonymous said…
    Kalau transfer bank lain boleh ke ?
    Unknown said…
    X bole daftar guna hp..kna guna laptop or pc
    Eniem Serlesig said…
    X bole daftar guna hp..kna guna laptop or pc
    mr. mohd said…
    Bsn online ada tak dalam playstore
    Aishah Jahirah said…
    @mr.mohd
    saya check kat playstore macam takde je...
    Amyzzul said…
    Nk buat kad atm mybsn brpa byaran yg dikenakan ???
    Amyzzul said…
    Klau nk bt kad atm myBsn brpa byaran yg dikenakan?

    Popular posts from this blog

    Cara Delete Akaun Facebook

    Cara Deactivate Facebook

    Peribahasa: Saudara Anjing