Jom daftar myBSN (1)

Ari ni berkesempatan untuk menyinggah di cawangan BSN. So tercapai la hajat nak daftar myBSN. Apasal suke sangat daftar internet banking tataw la. Haha.

Sebelum ni ATM yang aku pegi sengal xdapat baca cip kad aku. Huhuu... SABARiah je la...


pamplet yang ni in english dan dah lama aku kutip dan scan. dah renyuk pun time aku scan 2 maklumlah sumbat dalam beg dengan segala benda. kalau tak nampak sila klik untuk besarkan.
So ari ni dah free dapat nyinggah BSN, apa lagi gunakan kesempatan yang ada. Laju je pegi kat ATM tu  untuk mendaftar perbankan internet. Tapi sebelum tu tangan sempat rembat pamplet pasal myBSN untuk dijadikan rujukan. Maklumlah nanti aku blur lak depan ATM tu. Ini step-step untuk mendaftar:

1. Kunjungi mana-mana ATM atau CDM BSN.
2. Masukkan Kad ATM dan Nombor Pin anda.
3. Pilih Pendaftaran Internet.
4. Masukkan Nombor Telefon Bimbit anda. (untuk tujuan nak request TAC nanti)
5. Masukkan nombor iPin 6 angka anda. (apa2 nombor dan jangan lupa pulak taw)
6. Skrin "Berjaya" akan dipaparkan setelah selesai mendaftar.
7. Resit akan dikeluarkan dan demi keselamatan nombor iPin anda tidak akan dicetak di atas resit tersebut.


**Next step ialah mendaftar kat internet...Next entry la ye.. Bz nak sambung terus...Heheh

Untuk step berikutnya: Jom Daftar myBSN (2)

Comments

zmah said…
BSN pun dah canggih...
cik aisha said…
nak seiring sejln ngan bank lain...hehee
Mr.Thinker@Ali said…
I'm using internet banking. serious mudah. :)
cik aisha said…
yup... convenience...nak bayar segala bil2 klik je,no need 2 q kt post opis lg... :)
ooo,dh ade ek,..nk g buat jgk la nnti,.hehe,.
cik aisha said…
dah ada...:)buat jgn xbuat...suma bank yg ada perbankan intenet kita wat..
Super Pendekk said…
Kalau mcm bru umur 16 kee . Camne ? Manade card :(((
Super Pendekk said…
Kalau mcm bru umur 16 kee . Camne ? Manade card :(((
Super Pendekk said…
Kalau mcm bru umur 16 kee . Camne ? Manade card :(((
Aishah Jahirah said…
@Super Pendekk
try tanya dgn pihak bank...hehee
Anonymous said…
No pin dgn ipin tu nombor yg sama ke?
Anonymous said…
No pin dgn ipin tu nombor yg sama ke?

Popular posts from this blog

Cara Delete Akaun Facebook

Cara Deactivate Facebook

Peribahasa: Saudara Anjing