Situasi: Makan-makan bersama family tercinta sehingga kenyang. Opss terover makan le pulak.

kucing ni saksi kejadian makan sampai kenyang..aku tipu je.kucing ni takde kaitan pun, aku suka perut dia yang gendut sebab tu gamba dia berada di sini...pic ni aku cilok dari google images..:)

Kakak: Seeh la weh.

Mak: Sooh haih.

Adik: Sengkak perut doh.

Huahaha macam-macam bahasa terkeluar da....

Apa pun semuanya membawa maksud yang sama iaitu kekenyangan @ terlebih makan.

Seeh - pantai timur punya bahasa terutama terengganu yang rajin guna.

Sooh - tak sure bahasa mana sebab orang perak guna dan orang kelantan pun guna. tapi rasanya lebih kepada kelantan kot.

Sengkak perut - ni memang sah-sah orang utara yang guna.

Bila suka sangat cakap campur-campur, orang pun konpius kadang-kadang tu, budak ni asal dari muka bumi mana ni? Ce teka...hehe

Related Post :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google Analytics Alternative