Sekali lagi...Lupakan...

Apa  kau rasa wahai sang hati?

Sedih? Terkenang kembali kisah antara aku dan dia. Dia yang pernah berjaya menakluk hati ini suatu ketika dahulu.

Hepy? Sebab dia nampak bahagia. Dan mungkin juga sebab status single dia.

Teruja? Dah bertahun, akhirnya dapat news pasal dia. Dia masih begitu (mungkin).

Menyesal? Semua dah berlaku pun, past is past.

Wahai jari kenapa kau sibuk sangat? Kalau kau diam-diam mesti mata takkan menangis, hati tidak sedih, otak takkan recall semula.

Otak!!! Kau yang set supaya jari macam tu. Otak!!! Kau lupakan semuanya,pandang ke hadapan....

Hati!!! Kau tabah, kau kena tabah, kau harus tabah.

Mata!!! Stop crying... Air mata itu mahal.

Jari!!! Aku tahu bukan salah kau.

Aku? Pedulikan aje... Semua tak salah. There are something we call 'HIKMAH' behind these. Searching for it.... Insyaallah you'll found what we call 'KEDAMAIAN HATI'.

Comments

sifu im said…
mata suka sngt nangis..cucuk je mata tu..haha
Syuxer said…
memori sukar dilupakan..ambek masa gak untuk samarkan memori itu..mungkin..
Miss Sunshine said…
hmm.. kisah yang lalu biarlah ia pergi... tapi kita kene ambik dan belajar dari peristiwa yang berlaku... disebabkan peristiwa dulu, kita belajar untk lebih mengahargai diri sendiri...
:D
senyum selagi mampu tersenyum... jga cik jari tu :D
:D
senyum selagi mampu tersenyum... jga cik jari tu :D
cik aisha said…
@sifu im
oowh...itu sangat la kejam...huhuu
cik aisha said…
@Syuxer
bkn sukar tp xkn dlupakan..:)
cik aisha said…
@Miss Sunshine
yup setiap berlaku msti ada sebabnye..mesti ada hikmahnye...:)
cik aisha said…
@Niena Pengembara Ilahi
:)cik jari dok diam2...;p
C'Jai said…
Apa jua yg dtang anggaplah ia tarbiyah Allah untuk mendidik hati dan jiwa menjadi kental dan redha....

Popular posts from this blog

Cara Delete Akaun Facebook

Cara Deactivate Facebook

Peribahasa: Saudara Anjing