Posts

Showing posts from February, 2011

Kenapa nak rumitkan hidup yang simple?

Image
Hidup ni kalau difikir-fikirkan amat simple dimple. Yang menjadikan tak simple selalunya diri kita sendiri. Diri aku sendiri.

Otak suka sangat fikir menda yang complicated.... Benda kecik pun boley jadi besar. Masalah kecik pun boley jadi big trouble. Fikir punya fikir sampai nak pecah otak pun ada. Kalau la otak aku ni transparent, nampak gamaknya wayar-wayar macam nak tercabut... Haha lawak-lawak.
Erm...Aku memang seorang yang complicated pun. Nobody can understand me better than i'm understanding myself... Haruslah macam tu kan? Apa da...

Proses men'try' untuk merungkaikan semua kerumitan yang berlaku. Gud luck diri sendiri...

Rindu dengan meoww...

Image
Tetiba rasa rindunya kat kucing. Bestnye kalau dapat bela kucing. Tapi kat umah ni memang mustahil la nak bela kucing.

Sedih bila teringat kucing kat umah lama. Niat hati nak bawak dok sekali ngan aku hanya tinggal niat-niat yang tak kesampaian. Apa ceritalah kucing tu sekarang. Tah hidup, tah mati. Agak-agak dia ingat aku lagi ke tak.

Dekat enam bulan gak aku berkesempatan bermanja dengan kucing tu. Walaupun dia seekor kucing terbiar, tapi aku tak kisah. Dia pun makhluk Allah SWT yang menumpang kasih, nenumpang kesenangan manusia. Apa sangatlah kalau kita tolong jaga, bagi makan, bagi kasih sayang kat dia. Kucingkan haiwan kesayangan Rasulullah saw.

Senakal manapun kucing tu, dia takde dosa macam kita manusia ni. Kalau dia mencuripun tak berdosa. Yang berdosa kita ni yang dok pukul-pukul kucing tu. Aku pun bukan baik sangat, kadang-kadang bila bengang aku balun je jugak kucing. Tapi bajet-bajet ah, tak payah nak melampau sangat. Tetap sayang kucing sebab dari kecik aku suka kucing.

R…