Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia....

Sebab deactivate facebook banyak. Antaranya termasuk nak berehat seketika dari laman sosial, nak bagi tumpuan kepada study dan banyak lagi sebab lain. Aku deactivate facebook kalau lama tak dapat online. Maklumlah sepanjang tak online sebarang aktiviti berlaku kat wall tak dipantau. Walaupun dah buat private, tapi sistem ni tak boleh percaya jugak. Setiap benda yang manusia create mesti ada kelemahan. So elok deactivate je seketika. Cara nak deactivate akaun facebook:

Memula pergi kat account settings


Pastu follow je la step macam dalam gambar kat bawah

Korang wajib tick reason kenapa nak tinggalkan facebook, aku selalu tick macam kat bawah sebab memang sementara je. Email opt out tu kalau tak nak terima sebarang email berkaitan aktiviti kat facebook tick la. Tapi aku selalu tak tick pun...;p

Masuk password akaun facebook korang...

Taip perkataan diaorang bagi tu....

Selesai sudah....

Bila-bila masa rasa nak activate semula....login je macam biasa. Takde masalah cuma take time kejap untuk sistem fully recover. Deactivate dan delete tak sama ye. Kalau nak delete terus akaun facebook tekan sini----->Cara Delete Akaun Facebook

Kalau nak delete akaun twitter lak tekan sini----->Cara Deactivate Twitter

Related Post :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Web Analytics