Assalamualaikum...

Kenal tak kondom tu amenda? Kalau tak kenal pi search kat google (jangan search bukan2 ye). Aku setakat tengok kotak yang jual kat stesyen minyak or watson dan pernah la pegang kotak dia sebab dulu aku pernah kerja kat watson. Macam-macam la customer request.

Tak nak cerita experience kerja kat watson, nak story pasal kekecohan kelas Sains masa Tingkatan 3 dulu gara2 kondom ni la. Masa tu kat lab, belajar pasal cara mencegah kehamilan untuk lelaki dan wanita. Aha topik yang menjadi kesukaan sesetengah student sebab masa tu kan remaja lagi, jiwa nak tahu tu tinggi.

Apa yang kecohnya? Ada seorang classmate aku tanya kat cikgu Sains, macam mana nak pakai kondom lelaki tu? Oh no....soalan yang mencabar tu nak explain macam mana nak pakai kondom lak dah. Yang bertanya tu pula student perempuan, Chinese. Cikgu Sains kitaorang lelaki, Chinese gak.

Time tu terkawal lagi keadaan, jawapan cikgu sarungkan je la. Pastu soalan kedua lak keluar, nak sarung kat mana? After soalan kedua keluar, kecoh satu kelas tetambah budak2 lelaki. Semua senyum-senyum sinis. Aku yang tak tahu apa ni terpinga-pinga la juga. Cikgu Sains kitaorang? Serius weh, merah gila muka cikgu Sains aku tu (kesian cikgu aku ni).

Kesudahannya aku tak ingat la, tapi rasanya ada seorang classmate yang berbisik explain kat yang bertanya tu. Sekarang bila teringat balik, aku tersenyum sorang2 sebab kudusnya ketika tu.

Aku: Budak2 sekarang mesti tak naif macam tu dah kan.

Related Post :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google Analytics Alternative