Assalamualaikum....

Ada yang berniat nak permanently delete akaun facebook tak? Kalau ada meh sini nak ajar cara delete akaun facebook bagi yang tak tahu lagi tu. Senang je cuma klik, klik, klik isi apa yang patut, bye2 Facebook.

Nak delete, mula-mula pastikan korang dah login dulu Facebook. Lepas tu bolehlah klik kat link ni : Permanently Delete Facebook Account.

Akan muncul pages macam kat bawah ni...

Lepas tu akan keluar tab macam ni, isilah password korang, masukkan word verification pastu tekan OK

Dan akan muncul tab seperti dibawah, tekan je OK.

Kalau ada rasa penyesalan selepas delete tu, cepat-cepat la login semula dalam masa 14 hari. Kalau tak, buat la Facebook baru je. Delete ni tak sama macam deactivated ye.

Delete facebook pun buat tutorial ke? Haha apa salahnyakan......selalu orang deactivated je akaun.

Nak deactivate akaun facebook tekan sini----->Cara Deactivate Facebook

Kalau nak delete akaun twitter lak tekan sini----->Cara Deactivate Twitter

Related Post :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google Analytics Alternative